Kūka ar Ziemassvētku garšu! Mīlas šova Monta padalās ar recepti, kas būs ”pa spēkam” ikvienam

2 komentāri
Kūka ar Ziemassvētku garšu! Mīlas šova Monta padalās ar recepti, kas būs ”pa spēkam” ikvienam
PRIVĀTAIS ARHĪVS

Šovā “Nākamā pietura: Mīlestība” iepazinām kūku meistari Montu, kuras ikdiena paiet, iepriecinot citus ar gardām tortēm un tartēm. Īsi pirms svētkiem Monta atklāj, kā pagatavot kūku, kas iederēsies uz ikviena Ziemassvētku galda! Baudi īpašo svētku garšu kopā ar Montu.

Tieši šī kūka Montai asociējas ar Ziemassvētkiem, jo kad viņa sāka savu konditores karjeru, tad atklāja, cik ļoti viņai garšo kļavu sīrups.

Tieši Ziemassvētkos bija pirmā reize, kad viņa uzcepa tējas kūkas ar kļavu sīrupu un valriekstiem.

Mīlas šova kūku meistare Monta netic mūžīgai mīlestībai, bet cer, ka kāds viņai pierādīs pretējo

“Manā ģimenē tajā laikā īpaši neeksperimentēja ar garšām, kas latviešiem nav ierastas, bet kopš tā brīža ģimene neatsakās eksperimentēt un uzticas man, ja vēlos parādīt kādu jaunu garšu,” sarunā ar portālu Skaties.lv atklāj Monta.

Iebiezinātais piens Montai saistās ar svētkiem, jo Ziemassvētkos viņai vienmēr uz galda bijuši riekstiņi ar iebiezināto pienu. Tā bija neatņemama svētku sastāvdaļa, kas šova dalībnieces ģimenē ir joprojām.

”Iebiezinātais piens un kļavu sīrups, šķiet, ka cukurs “pa visām malām”, bet krēmsiers un putukrējums to lieliski izlīdzina un dod svaigumu.

Siera kūka ir klasika, bet arī ļoti pateicīgs produkts eksperimentiem. Var pievienot jebkuru sev tīkamu garšu, un tā būs izcila,” tā Monta.

Foto: PRIVĀTAIS ARHĪVS

Nepieciešams:

Divas paciņas ”Selgas” klasisko cepumu, 150 grami sviesta, 300 grami krēmsiera, 200 mililitri saldā krējuma, 15 grami želatīna, vārīts iebiezinātais piens, 50 mililitri kļavu sīrupa, puse citrona, divas ēdamkarotes cukura.

Pagatavošana:

Želatīnu liek bļodiņā un pievieno 12 ēdamkarotes auksta ūdens, samaisa, atstāj uzbriest.

“Selgas” cepumus sasmalcina, jo smalkāk, jo labāk. Izkausē sviestu, pievieno sasmalcinātiem cepumiem.

Ņem cepamo formu (20-22 centimetru diametrā) un Ieklāj cepamo papīru.

Cepumu un sviesta masu izklāj vienmērīgi formas apakšā. Liek ledusskapī uz 15 minūtēm.

Izņem no ledusskapja un uz cepumu pamatnes klāj vārīto iebiezināto pienu, daudzumā kā pašiem patīk. Liek ledusskapī uz 10 minūtēm.

Krēmsieru liek lielākā bļodā, pievieno cukuru, citrona sulu un kļavu sīrupu, puto ar mikseri līdz viendabīgai masai.

Saldo krējumu uzputo, bet ne līdz stingrai konsistencei – masai jābūt joprojām tekošai.

Izkausē uzbriedināto želatīnu (var gan ūdens peldē, gan mikroviļņu krāsnī – ne ilgāk par 30 sekundēm).

Želatīnā iejauc trīs tējkarotes ar uzputoto saldo krējumu, kārtīgi samaisa, lai nav kunkuļi. Tad pievieno atlikušajai masai, kārtīgi samaisa, vislabāk ar silikona lāpstiņu.

Krēmsiera masu savieno ar putukrējuma un želatīna masu, vislabāk šīs masas savienot, kārtīgi izmaisot ar putojamo slotiņu, lai želatīns nepaliek kaut kur pa vidu.

Putukrējuma un krēmsiera masu lej virsū cepumu pamatnei. Liek ledusskapī, vislabāk uz visu nakti, bet arī pēc 4 stundām kūka būs jau sastingusi.

Dekorē ar to, kas vislabāk garšo.

Padoms:

Pirms atver kūkas formu, ar nazi apgriez gar formas maliņu.

Lai labi garšo!