Jānis Rāzna piedāvā: iespējams, pasaulē vienkāršākā kāpostu tīteņu recepte

2 komentāri
Jānis Rāzna piedāvā: iespējams, pasaulē vienkāršākā kāpostu tīteņu recepte
REINIS AUGULIS

Go3 oriģinālšova ‘’Ceļo un gatavo ar Bārdu’’ ietvaros atraktīvais Jānis Rāzna devies uz Līvānu novada Turku pagastu, lai baudītu dienu svaigā gaisā atpūtas vietā ar neparastu nosaukumu – “Tīteņi Steķu silā”. Turpat uz ugunskura top atbilstošs gardums “Slinkie tīteņi minimālista gaumē”. Ja Jānis to var pagatavot uz ugunskura, tev pagatavot šos tīteņus savā virtuvē būs tīrais nieks! Izmēģini un pārsteidz ģimeni Valentīndienā ar paša gatavotu, oriģinālu maltīti.

“Slinkie tīteņi minimālista gaumē”

Sastāvdaļas (3 – 4 porcijām):

kāposti – 500 grami;
burkāni – 2;
sīpols – 1;
ķiploks – 1 galviņa;
gaļas buljons – 200 ml;
maltā gaļa – 500 grami;
sviests – 1 ēdamkarote;
sasmalcinātas ķimenes – 1 ēdamkarote;
sāls, pipari – pēc garšas.

Pagatavošana:

Visu, kas mazgājams – nomazgā. Visu, kas mizojams – nomizo. Kāpostu sagriež diezgan sīki. Sarīvē burkānus. Katlā izkausē sviestu. Liek kāpostus un burkānus katlā, 5 minūtes apcep. Ik pa brīdim apmaisa.

Ūdenī izkausē gaļas buljona kubiņu (kubiņu var saspiest pirkstos un sadrupināt). Pievieno buljonu un uz lēnas uguns sautē 20 minūtes.

Uz pannas apbrūnina malto gaļu un sīpolus, bet, ja gatavo virs ugunskura, tad malto gaļu un sīpolus uzreiz liek katlā un turpina sautēt 25 minūtes. Ik pa brīdim apmaisa.

Apmēram 10 minūtes pirms ēdiens ir gatavs, tiek pievienotas garšvielas – sāls un pipari, tos pievieno individuāli pēc garšas. Visu samaisa un atstāj sautēties pēdējās 10 minūtes. Pasniedz pārkaisītu ar zaļumiem.

Gribi vēl? Recepti īpaši vienkāršam un garšīgam sautējumam meklē TE!

Vairāk par jauno raidījumu un tā tapšanas aizkulisēm lasi TE!

2 komentāri