Komentāri

”Patiesības spoguļa” viens no veiksmes stāstiem ir Dace un Maigonis. Pāris turpina veselīgo dzīvesveidu, un nu jau katrs no viņiem atbrīvojies no 11 kilogramiem! Viens no abu noslēpumiem ir salāti ”Zemes spēks”, ko abi nereti ēd vakariņās – sātīgi, veselīgi un diētiski! Salātu recepti Maigonis laipni atklāj Skaties.lv lasītājiem.

””Zemes spēks” ir veselīgi, spēcinoši un sātīgi salāti, ideāli jebkurā ēdienreizē. Principā tur ir viss veselīgais, kas zemē ir, kas attiecīgajā sezonā pieejams, kas tajā brīdī veikalā un ko pašam kārojas. Katrā dārzenī ir kāds vitamīns, kalcijs – ļoti liela vitamīnu un uzturvielu daudzveidība.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Kā Maigonis un Dace dzīvo pēc šova? Lasi te!

Ar sastāvdaļām var variēt – vasarā salātos iederas dažādi zaļumi, gurķi, ziemā vairāk uz saknēm. Taču nemainīga sastāvdaļa ”Zemes spēkā” ir kefīrs un īpašā mērce – nekad nebūtu iedomājies, ka var pagatavot izcilus salātus, neizmantojot krējumu, eļļu, ”Vegetu” un etiķi,” tā sarunā ar Skaties.lv salātus raksturo Maigonis.

Vienkārši un veselīgi – ”Zemes spēks”

Sastāvdaļas:

Pēc izjūtām, vēlmēm un ēdāju skaita:

  • Selerijas sakne
  • Baltais rutks
  • Puķkāposts
  • Ķīnas kāposts
  • Parastais kāposts
  • Sarkanais kāposts
  • Sezonas laikā droši var iekļaut gurķi, dilles, lociņus, kolrābjus, redīsus, kāļus, melnos rutkus un vēl un vēl.

Mērcei:

  • Kefīrs pēc garšas un salātu daudzuma
  • Sula, kas izspiesta no puscitrona
  • Balzamiko etiķis pēc garšas
  • Baziliks
  • Olīveļļa

Pagatavošana:

Saknes sarīvē, kāpostus smalki sakapā. Visu sajauc lielā bļodā.

Smalki sakapā baziliku un sajauc ar eļļu, ļauj ievilkties (Maigonis iesaka baziliku ar eļļu sajaukt un uzglabāt kādā pudelē kā īpašu garšvielu ikdienas lietošanai – ļoti garšīgi!). Izspiež sulu no puscitrona (citrona sulas daudzums atkarīgs no salātu daudzuma, bet nevajag baidīties to pievienot bagātīgi), sajauc ar kefīru. Pēc garšas pievieno balzamiko etiķi. Piepilina ar eļļu sajaukto baziliku.

Visu samaisa ar salātiem, ceļ galdā un bauda!

Labu apetīti un lai zemes spēks ar ēdājiem!

Foto

 

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl