BALSO par Bez Tabu dzimšanas dienas kūkām!

7 komentāri
BALSO par Bez Tabu dzimšanas dienas kūkām!
Foto: Skaties.lv

Pa vienai kūkai no Bez Tabu personībām (Ēriks un Baiba kā Dzīves smalkumu pārstāvji, kā arī raidījuma vadītāji Juris Šteinbergs un Evelīna Strazdiņa gatavoja kopēju) – līdz 20. augustam tika gatavotas četras dzimšanas dienas kūkas. Tagad to nododam jums vērtēšanai, raidījuma Bez Tabu skatītāji un portāla Skaties.lv lasītāji! Kūka, kas izpelnīsies vislielāko gardēžu atbalstu, kļūs par Bez Tabu 15 gadu dzimšanas dienas oficiālo kūku!

Balso par labāko Bez Tabu kūku!

Rezultāti:
55%

Evelīnas un Jura veikums - aveņu kūka

12%

Baibas Runces un Ērika Palkavnieka īpaši smalkā kūka

9%

Egona Reitera svaigēdāju avokadu kūka

23%

Agneses Drunkas dzimšanas dienas kūka

Foto: Skaties.lvFoto: Skaties.lv

Agneses Drunkas dzimšanas dienas kūka

Nepieciešams
  • 5 olu baltumi
  • 340 g pūdercukura
  • vaniļas ekstrakts
  • 1 ēd. k. baltvīna etiķa (Agnese lika aveņu etiķi)
  • 1,5 ēd. k. kukurūzas cietes
  • 200 g salda krējuma
  • 20 g cukura
  • avenes, mellenes

FOTO

Process
  • Liec bļodā olbaltumus un lielā ātrumā puto, līdz putas kļūst stingras. Tad pa vienai ēdamkarotei pievieno pūdercukuru un pēc katras karotes kārtīgi to iemaisi. Tā turpini, līdz viss cukurs beidzies, un tādā gadījumā putot vajadzētu kopā kādas 10 minūtes;
  • Kad pagājušas 10 minūtes, pievieno etiķi un vaniļas ekstraktu (ja lieto) un ļauj iemaisīties. Beigās pievieno kukurūzas cieti un to ar lielu karoti iecilā;
  • Kārto olbaltuma masu uz cepampapīra. Kad viss salikts, skaties, lai ārējās malas būtu pavisam nedaudz augstākas par pašas ”Pavlovas” vidu;
  • Liec cepties krāsns vidējā nodalījumā 3 minūtes, tad samazini temperatūru uz 120 grādiem un cep 1 h. Izslēdz krāsni un ļauj ”Pavlovai” atdzist aukstai (vislabāk visu nakti);
  • Pirms pasniegšanas vijīgās, bet ne pārlieku stingrās putās saputo saldu krējumu ar 20 g cukura. Liec krējumu uz ”Pavlovas” un pārber ar ogām.

VIDEO