Ideja brīvdienām: pārgājiena maršruts un piknika ēdiens Jāņa Rāznas gaumē

4 komentāri
Ideja brīvdienām: pārgājiena maršruts un piknika ēdiens Jāņa Rāznas gaumē
REINIS AUGULIS

Februāra izskaņā Latvijā iegriezies pavasaris, un būtu grēks šo laiku neizmantot atpūtai dabā un piknikam. Raidījuma ”Ceļo un gatavo ar Bārdu” ietvaros Jānis Rāzna ved uz Ventspils novada Tārgales pagastu, atpūtas vietu ”Irbes ieteka”. Tur uz uguns top īpašs sacepums, kas būs pa spēkam ikvienam.

”Makaronu un dārzeņu sacepums ar bekonu un siera cepurīti”

Sastāvdaļas (3 – 4 porcijas):

makaroni – 4 saujas;
bekons – 300 g;
paprika – 1 gab;
sīpols – 2 gab;
saldais krējums – 200 ml;
siers – 250 g;
ķiploks – 2 galviņas;
šampinjoni – 400 g;
sviests – 2 ēdamkarotes;
sāls, pipari – pēc garšas.

Pagatavošana:

Visu, kas mazgājams – nomazgā. Visu, kas mizojams – nomizo. Liek vārīties makaronus. Cik porciju, tik makaronu sauju. Makaronus vāra līdz apmēram 70 – 80% gatavībai.

Bekonu sagriež strēmelītēs. Sagriež sīpolus. Paprikai izņem sēkliņas un sagriež šķēlītēs. Bekonu, sīpolus, sēnes un papriku liek uz pannas un apcep līdz 70 – 80% gatavībai.

Nokāš makaronus un liek cepamtraukā. Pa virsu makaroniem vienmērīgi izklāj visu uz pannas sacepto.
Vienmērīgi visu pārlej ar saldo krējumu. Pārkaisa ar sarīvētu sieru. Liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 25 minūtēm.

Visu sēriju un arī citas idejas brīvdienu galemērķiem un piknikiem meklē TE!