Foto: Marija Jansone parāda, kā krāso brūnas, zelta un rozā Lieldienu olas

Pievienot komentāru
Foto: Marija Jansone parāda, kā krāso brūnas, zelta un rozā Lieldienu olas
INSTAGRAM

Aktrises, rotu meistares Agneses Zeltiņas meita Marija Jansone ir ne tikai lieliska kūku cepēja un māmiņa, bet arī olu krāsotāja. Sociālajā tīklā ”Instagram” Marija atklāj veidus, kā nokrāsot Lieldienu olas.

Šajās Lieldienās Marijas ģimenes svētku galdu rotā tradicionāli brūnās, zelta un rozā krāsas olas. Ir tik daudz dažādu veidu, kā nokrāsot olas un iepriecināt ģimeni!

Ātri un gardi! Pagatavo ābolu pīrāgu Marijas Jansones gaumē

Agneses Zeltiņas meita Marija publisko neredzētu kāzu foto

Zelta oliņas.

Marija pamāca, ka olas jānomazgā ziepjūdenī, būtiski, lai tas ir istabas temperatūras.

Olas jāliek vārīties lielā katlā – ūdenim jāpievieno nedaudz etiķis un sāls.

Kad ūdens uzvārījies olas jāturpina vārīt 10-13 minūtes.

Olas jāizņem un jāliek aukstā ūdenī.

”Kamēr olas vēl siltas, uzvelc gumijas cimdus un ar salveti nevienmērīgi iestrādā zelta krāsu, krāsa nopērkama “Rimi” veikalos. Vari izmantot arī zelta papīru – meklē mākslinieku veikalos,” tā Marija.

Olām jānožūst. Marija izmanto papīra dvieli, jo ir jāuzmanās, lai krāsa nesabojā virsmas.

Foto: aktrises Agneses Zeltiņas meita Marija demonstrē gleznošanas talantu

Rozā oliņas.

Rozā krāsas olas var iegūt, vārot tās biešu sulā!

Dažādi papildus izdaiļojumi ir ikviena paša gaumes lieta.

Sports, gulēšana automašīnā, pilnvērtīgs uzturs, vitamīni – Marijas Zeltiņas skaistuma noslēpumi

Tradicionāli brūnās oliņas.

Tradicionālo olu krāsošanai Marija izmanto gan parastā, gan sarkanā sīpola mizas, kuras pirms krāsošanas sasmalcina.

Tāpat neiztikt bez ziediņiem, zaļumiem un dažādu izmēru un tekstūru putraimiem.

Ziediņu, zaļumu, putraimu, mizu nostiprināšanai ap olu kūku cepšanas eksperte izmanto marles gabaliņus un diegu.

Pirms sākt krāsot, olas jānomazgā ziepjūdenī, būtiski, lai tas ir istabas temperatūras.

Jāņem audums un uz tā no sīpola mizām jāizveido ”gultiņa”.

Jāsamitrina ola un jāliek putraimos, pēc tam jāievieto ”gultiņā”, un pievieno zaļumi.

Tas viss jāsaņem un stingri jānotin ar diegu. Jāliek 10-13 minūtes vārīties – lielā katlā. Ūdenim jāpievieno nedaudz etiķis un sāls.

Pēc vārīšanas Marija olas ņem ārā un pārliek citā katliņā, kurā ir ieliets auksts ūdens.

Viņa neatstāj olas novārījumā uz nakti, jo krāsa tāpat ir gana izteiksmīga.

Kādi ir tavi Lieldienu olu krāsošanas paradumi?