Foto: Gundegas Skudriņas gastronomijas piedzīvojums pulcē slavenības

2 komentāri
Foto: Gundegas Skudriņas gastronomijas piedzīvojums pulcē slavenības
TOMS NORDE

Pagājušās nedēļas nogalē ar vērienīgu Gundegas Skudriņas radīto interaktīvo vides un gastronomijas piedzīvojumu svinīgā gaisotnē tika atklāta renovētā ”Stockmann Delikatess” nodaļa.

Priekšnesuma laikā viesiem tika demonstrētas četras interaktīvas ēdiena mākslas instalācijas, no kurām katra atspoguļoja kādu no delikatešu nodaļas koncepta pamatelementiem, proti, – ilgtspējību un rūpes par darbiniekiem, modernu un laikmetīgu dzīves stilu, tehnoloģijas, kā arī arhitektūru un vidi.

Interaktīvo performanču laikā apmeklētājiem bija iespējams gan ierakstīt vēstījumu bišu vaskā, kas pēcāk tika aizkausēts un pārvērsts cietā galda virsmā, gan baudīt delikateses no rotējošiem šķīvjiem, izveidot pašiem savu maltīti ar QR kodu palīdzību, kā arī reizē ar arhitektoniskās formās pasniegtām uzkodām baudīt stāstījumu par gastronomijas un arhitektūras saderību, laikmetīgām pasaules tendencēm un norisēm.

Performancēs demonstrēto ēdienu recepšu autors bija šefpavārs Māris Jansons, integrējot tajās daudzus delikatešu nodaļas produktus.

Pasākuma apmeklētāju vidū bija tādas sabiedrībā zināmas personas kā Guntars Račs un Elmārs Tannis ar kundzēm, pianisti Andrejs Osokins un Katrīna Gupalo, mākslinieces Kristīne Luīze Avotiņa un Elita Patmalniece, TV personība Rūta Dvinska, pasaules bārmeņu čempions Andris Reizenbergs, restorāna un viesnīcas īpašniece Sveta Loew, dzīvesstila blogeres Indra Salcēviča, Laura Grēviņa, Anna Birmane un virkne citu.

2 komentāri