tUnE-yArDs: Koncerts Rīgā būs ļoti īpašs

Komentāri

Valsts svētkos – 18. novembrī – koncertzālē Palladium pirmo reizi Baltijā uzstāsies neordinārā amerikāņu dziesminiece, vokāliste un perkusioniste tUnE-yArDs jeb Merila Garbus (Merrill Garbus), kura nesenā intervijā atklāja, ka apzinās, cik svarīgā datumā koncertēs Rīgā, piebilstot, ka līdz ar svētkiem koncerts solās būt ļoti īpašs.

ASV indī popa apvienība tUnE-yArDs saviem klausītājiem piedāvā neaizmirstamu skaņu un izjūtu piedzīvojumu un vienreizējus koncertus. Mūzikas ceļvedis Pitchfork tUnE-yArDs raksturo kā ”mākslinieci, kurai interesē pieklājīga pakļaušanās normām. Garbusa ir apveltīta ar neparastu balsi, ko viņa pielieto ar iespaidīgu pārliecību – vienlaicīgi pilnīgi kontrolējot savas vārsmas un izstarojot pilnīgu izpausmes brīvību.”

tUnE-yArDs jaunākajā ierakstā Nikki Nack nenoliedzami dzirdamas dažas no skanīgākajām mākslinieces kompozīcijām, ar kurām lepojas arī pati Garbus, akcentējot, ka ierakstā ”radījām ko jaunu, un bija lieliski sajust, ka ļoti daudzi to pieņēma.” Maijā klajā nākušais tUnE-yArDs albums, kura producenti ir repa zvaigznes Big Boi un M.I.A., izpelnījies viennozīmīgu kritiķu sajūsmu, palīdzot grupai nostiprināt savu vārdu starp šī brīža nozīmīgākajiem alternatīvās popmūzikas izpildītājiem.

Biļetes uz koncertu nopērkamas palladium.lv un Biļešu serviss kasēs. Biļetes cena – no 15 eiro.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl