Ralfs Eilands iztur eksāmenu restorānu kultūrā

Komentāri

Mūziķis Ralfs Eilands pusdienot dodas kopā ar savu bērnības draugu Artūru. Etiķete viņam nav sveša, jo restorānus apmeklē jau kopš bērna kājas.

Ralfam dots uzdevums – jānosaka, kuri galda piederumi, kādam ēdienam ir paredzēti. Ralfs nokļūdās tikai vienā gadījumā – austeru dakšiņu sajaucot ar deserta dakšiņu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Gan restorāna pārstāvis, gan etiķetes eksperte Irma Kalniņa mierina, ka parasti par galda piederumu izvēli apmeklētājam nav jāraizējas, jo pirms katra ēdiena pasniegšanas liekie ēdamrīki tiek novākti un paliek vien tie, kuri konkrētam ēdienam nepieciešami.

Vairāk par galda etiķeti skaties video!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl