Komentāri
Pirmizrādi piedzīvos īsfilma Es atgriezīšos kā kvēlojoša roze
Publicitātes foto

Pirmdien, 10. novembrī, kinoteātrī Splendid Palace pirmizrādi piedzīvos režisores Signes Birkovas 40 minūšu spēlfilma Es atgriezīšos kā kvēlojoša roze par kādas sievietes mēģinājumu atrast iekšējo līdzsvaru sarežģītā dzīves situācijā.

Filmas centrā ir 45 gadus jauna, vientuļa noliktavas strādniece, kurai ārsts uzstāda letālu diagnozi. Mēģinājums atrast līdzcilvēku sapratni aizved viņu uz skolas salidojumu, kur negaidītu notikumu virkne liek pilnīgi izmainīt savu dzīvi. Viņa bēg no pilsētas un nokļūst neapdzīvotā jūras krastā, kur ilgstošā ciešā saskarsmē ar dabu piedzīvo neparastu izdziedināšanu.

Galveno lomu atveido aktrise Rēzija Kalniņa, bet epizodiskās lomās redzami Jurijs Djakonovs, Lidija Pupure, Jānis Kalējs, kā arī virkne citu kultūras vidē pazīstamu cilvēku, informē filmas producents Jānis Putniņš.

Nacionālajā filmu festivālā Lielais Kristaps 2014 filma Es atgriezīšos kā kvēlojoša roze ir nominēta kā labākā īsfilma, savukārt režisore Signe Birkova saņēmusi nomināciju par labāko debiju, bet atsevišķās kategorijās nominācijas saņēmuši Rēzija Kalniņa, operators Andrejs Rudzāts, kostīmu māksliniece Liene Rolšteina, kā arī grima mākslinieces Aiga Židova un Gunda Zvirbule.

Filma tapusi studijā Camera Obscura ar Nacionālā Kino centra un Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl