Komentāri
Pašmāju elektroniskās mūzikas pārstāvis Lessfucc izdos debijas albumu
Publicitātes foto

23. augustā “9k1” namā viens no pēdējā laika spilgtākajiem elektroniskās mūzikas pārstāvjiem – Lessfucc (Alberts Jansons) prezentēja savu debijas albumu “Cubensis”.

20 gadus vecais mūziķis atklāj, ka sākotnēji centies atdarināt ārzemju izpildītājus, piemēram, Skream, Datsik un citus dubstep pionierus, taču ar laiku nolēmis sākt veidot savu skanējumu.

“Cenšos maksimāli maz samplot melodijas, jo uzskatu, ka paša iespēlētā melodija un ierakstītie dzīvie instrumenti piešķir mūzikai savu dzīvību, taču sampli tikai papildina skaņdarbu un ir lieliski dzirdēt līdz galam atstrādātu gala produktu, kad viss ir aizpildīts, kad nav nekādu caurumu dziesmā,” par radošo procesu stāsta Lessfucc. “Ļoti lielu lomu manā mūzikā spēlē emocionālais stāvoklis konkrētajā brīdi, nav svarīgi – vai es būtu laimīgs, vai neapmierināts, beigu beigās tā dziesma skanēs tā, kāds man ir bijis noskaņojums, kad rakstīju to.”

“Cubensis” kopējais skanējums raksturojams kā jebkura cilvēka dzīve – tajā atrodama laime, dusmas, nervozititāte un citas emocijas, kuras mums ir blakus ik uz soļa. Arī albuma vāciņā noformējums nav nejaušs – lielākoties mūziķis bērnību pavadījis vienatnē un mežš bijusi tā vieta, kurā pavadīts ilgs laiks un apkopotas domas.

No 25. augusta albums pieejams digitālā formātā.

https://soundcloud.com/lessfucc

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl