FOTO: pikanti tērpi un smalki ēdieni. Rīgas elite pulcējas franču restorāna atklāšanā

Komentāri
FOTO: pikanti tērpi un smalki ēdieni. Rīgas elite pulcējas franču restorāna atklāšanā
Foto: Vadims Bazālijs

Ceturtdienas vakarā uz Dzirnavu un Baznīcas ielas stūra ar smalkām svinībām, plašu izklaides programmu un simtiem glaunu viesu tika atklāts jauns franču restorāns Grande Brasserie Riga.

Pasākumu ar savu klātbūtni pagodināja bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi, plastiskais ķirurgs Kaspars Feldmanis ar dzīvesbiedri Ivetu Feldmani, dziedātāja Olga Rajecka ar vīru, pasākumu aģentūras Chocolate Events īpašniece Sindija Vilde-Spinga ar vīru un dēliņu Hugo, dziedātāja Jenny May, dejotājs Rolands Šteinbergs, juriste Liene Stūraine mūzikas producente Elita Mīlgrāve, dziedātājas Diānas Pīrāgas-Cesto vīrs franču uzņēmējs Franks Cesto ar dēliņu, dejotāju pāris Viola Ambramova–Mailīte ar vīru Rihardu, aktrise Zane Vaļicka ar kungu, māsas aktrise Agnese Zeltiņa un dermatoloģe Lauma Valeine, TV seja Jeļena Gricuka, sabiedrības dāmas Natālija Tumšēvica, Kristīne Lindeblate un Liene Skulme un daudzi citi.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

FOTO

Viesi nebeidza slavēt restorāna patīkamo vidi un interjeru, pasākuma dinamisko gaisotni, gardās un neparastās uzkodas, delikateses un desertus. Pasākuma laikā ikviens varēja ļauties īsteni izsmalcinātai Vidusjūras Rivjēras gaisotnei, mielojoties gan ar austerēm un gliemežu ikriem, gan klasiskām franču delikatesēm, ēdieniem un uzkodām. Turklāt kā viens no viesību centrālajiem notikumiem bija iespaidīgā restorāna Grande Brasserie Riga šefpavāra Maksima Cekota uzstāšanās ar neparastu uzkodu un desertu pagatavošanas demonstrāciju, iesaistot dāmas un kungus no apmeklētāju vidus, savukārt viesiem bija iespēja uzreiz nobaudīt tikko pagatavotos gardumus.

Restorāna šefpavārs piecus gadus strādājis pie pasaulē slavenā pavāru televīzijas šovu virtuoza Gordona Remzija, apgūstot gan īpašu ēdienu pagatavošanas prasmes, gan atraktīvu ēdienu pasniegšanas veidu.

Vakara gaitā viesiem bija iespēja baudīt priekšnesumus franču noskaņās – ar romantisku franču soloprogrammu uzstājās šarmantā Ineta Rudzīte, skanīgās balss īpašniece Alice Kanta priecēja ar pasaulē zināmiem soul & jazz mūzikas stila skaņdarbiem, savukārt grupa Light Music band ar uzstāšanos blūza stilā rosināja uz enerģiskām sarunām, smiekliem un patiesi urbānu noskaņu.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl