FOTO: pavāri uzbur Valentīna dienu, radot gleznas no ēdiena

Komentāri
FOTO: pavāri uzbur Valentīna dienu, radot gleznas no ēdiena
Foto: F64

Trešdien, 10. februārī, tirdzniecības centrā Spice kafejnīcu un restorānu šefpavāri Liene Zemīte, Endijs Bērziņš un citi, ieskandinot centra 15. jubileju un visu mīlētāju dienas pasākumus, pagatavoja ēdiena gleznu.

Pavāri pie darba ķērās pulksten piecos, bet jau pēc pusotras stundas sava darba augļi – trīs tematiskas gleznas, kas kopā veido vienu stāstu, – bija pabeigtas un gatavas prezentēšanai. Pēc gleznu prezentēšanas ikviens apmeklētājs saņēma gabaliņu no gardā mākslas darba.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Kamēr kulinārijas meistardarbs tapa, klātesošos izklaidēja vakara vadītāji Lelde Lietaviete un Aivis Ceriņš.

“Rezultāts ir sanācis ļoti skaists un krāsains. Kad glezna vēl bija tapšanas procesā uz galda, nevarēja īsti saprast kopainu,” par tapušajām ēdiena gleznām priecājas Lapsas mājas saimniece Liene Zemīte.

Tā kā tuvojas Valentīna diena, pavāriem tika jautāts, kā viņi to sagaida. Atbildot uz jautājumu, kā pārsteigt dāmu Valentīna dienā, pazīstamais pavārs Endijs Bērziņš atklāj: “Pārsteigt varētu, pagatavojot zirņus ar speķi, tad viņa būtu patiešām pārsteigta! Bet, ja nopietni, es iepriekš pārsteidzu un iepriecināju sievu, dodot viņai pilnīgi brīvu dienu ar draudzenēm un vakarā sagaidot ar svētku vakariņām.”

Ēdienu gleznas tapšanā izmantoti 3000 ēdiena gabaliņi. Kopumā ēdamā mākslas darba svars pārsniedza 70 kilogramus.

Pasākumu apmeklēja arī aktrise Ieva Aleksandrova-Eklone ar vīru, kā arī slavenību stiliste Kristīne Rudzinska.

Foto

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl