Andželīnas Džolijas filmu Nesalauztais vērtē pretrunīgi

Komentāri
Andželīnas Džolijas filmu Nesalauztais vērtē pretrunīgi
Andželīna Džolija savas filmas prezentācijā Berlīnē. Foto: Reuters/ Scanpix

Holivudā pirmizrādi piedzīvojusi ilgi gaidītā Andželīnas Džolijas režisētā episkā kara drāma Nesalauztais (Unbroken). Kinokritiķi filmai veltījuši pretrunīgas atsauksmes, un tā arī nav ieguvusi nevienu Zelta Globusa nomināciju.

Andželīnas Džolijas režisētā episkā drāma tiek veidota uz Lauras Hillenbrandas bestselera motīviem un ir balstīta uz patiesiem notikumiem. Filma stāsta par olimpieti un kara veterānu amerikāni Luisu Zamperīni, kurš piedalījās 1936. gada Olimpiskajās spēlēs Berlīnē, taču sākās Otrais pasaules karš un Zamperini iesauca armijā.

Viņa lidmašīna tika notriekta, un iekrita Klusajā okeānā. Zamperini kopā ar vēl vienu izdzīvojušo 47 dienas dreifēja uz glābšanas plosta, līdz viņus saņēma gūstā japāņi.

Zināms, ka sākotnēji filmas režisora amatā bija plānots iecelt Frānsisu Lorensu, kurš plašāk zināms pēc filmām Es esmu leģenda un Ūdens ziloņiem, taču vēlāk tomēr studijas ieceres mainījās un par režisori kļuva aktrise A. Džolija, kura iepriekš režisējusi tikai vienu mākslas filmu, pretrunīgi vērtēto In the Land of Blood and Honey – mīlestības stāstu Bosnijas kara laikā.

Latvijas kinoteātros filma Nesalauztais būs skatāma no 9. janvāra.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl