Komentāri
Aminatas kleita nepaliek bez uzmanības starptautiskā Eirovīzijas fanu balsojumā
Foto: EPA/ LETA

Starptautiskā dziesmu konkursa Eirovīzija fani par šā gada labāko solo izpildītāju atzinuši konkursa Latvijas pārstāvi Aminatu Savadogo, bet Latvija kopumā uzvarējusi sešās no deviņām nominācijām.

Kamēr pašu mājās norit pieteikšanās Eirovīzijas nacionālajai atlasei, sarosījušies konkursa fani ārvalstīs un starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu fanu mājaslapā nedēļas nogalē noslēdzies dziesmu konkursa fanu balsojums Chat Awards 2015 deviņās fanu izvirzītās kategorijās. Sešās no tām balvas ieguva Latvija.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Fanu uzmanību saistījusi ne vien Aminatas pašas sacerētā dziesma Love Injected, kas atzīta par Eirovīzijas hitu, bet arī dziedātājas koši sarkanā kleita, kas atzīta par labāko skatuves tērpu.

Latvija saņēmusi arī balvu par labāko nacionālās atlases finālu, bet Rīgas Bebrs tika atzīts par Eirovīzijas sociālo tīklu gada kultu.

Arī dziedātāja MNTHA iemantoja starptautisku uzmanību, jo viņas dziesma Nefelibata uzvarēja nominācijā SongHunt 2015, kļūstot par labāko nacionālo atlašu dziesmu.

Foto

Video: Aminatas košā uzstāšanās Austrijā

Dziesmu konkursā Eurovision 2016 Zviedrijā piedalīsies 43 valstis. Patlaban plānots, ka pusfināli notiks 10. un 12. maijā, savukārt fināls — 14. maijā.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl