Komentāri
Sigurnija Vīvere sola, ka Svešie turpinājums pārspēs visas cerības
Foto: AFP/ LETA

Slavenā aktrise Sigurnija Vīvere ir pārliecināta, ka leģendārās kino sāgas Svešie (Alien) turpinājums, kuru piekritis uzņemt talantīgais režisors Nīls Blomkemps, pārspēs visas fanu cerības.

“Es nevaru iedomāties piemērotāku režisoru par Nīlu. Viņš ir īsts zinātniskās fantastikas eksperts, kuram prātā ienāk visnegaidītākie sižeta risinājumi. Strādājot pie filmas Robots vārdā Čapijs (Chappie), esam kopā pavadījuši pēdējo gadu, tāpēc domāju, ka esmu viņu gana labi iepazinusi,” atklāja spožā Holivudas aktrise.

Šobrīd kinoteātros visā pasaulē, arī Latvijā, tiek demonstrēta Nīla Blomkempa jaunākais veikums kino jomā – asa sižeta drāmu Robots vārdā Čapijs. Tajā spēlē ne tikai Sigurnija Vīvere, bet arī Hjū Džekmens, Šarlto Koplejs un pat pasaulslavenās repa grupas Die Antwoord dalībnieki Nindzja un Jolandi Visera.

Filmas ASV pirmizrādē aktrise atzina, ka viņu valdzina Nīla spēja fantastikas žanrā galveno lomu atvēlēt cilvēku stāstiem un cilvēcībai. Tieši tādēļ aktrise ar nepacietību gaidot, kādus vaibstus režisors piešķirs viņas leģendārajam tēlam kino sāgā Svešie – Elenai Riplijai.

Nīls Blomkemps ir arī šedevra 9. rajons (District 9) autors. Viņš dažu gadu laikā no maz zināma Dienvidāfrikas īsfilmu režisora ir kļuvis par visā pasaulē gaidītāko kino piedzīvojumu radītāju.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl