Zemenes, putukrējums un cepumi – nepagatavot šādu torti zemeņu laikā ir noziegums

5 komentāri
Zemenes, putukrējums un cepumi – nepagatavot šādu torti zemeņu laikā ir noziegums
Foto: freeimage.com

Svaigas zemenes ar putukrējumu, kā zināms, ir viens no vasaras TOP gardumiem. Garšo debešķīgi! Taču, ja šim vasaras gastronomijas simbolam ir tortes izskats, tas ir divkārt gardi. Pagatavo zemeņu un putukrējuma torti bez cepšanas – īsts svētku saldais ēdiens.

Sastāvdaļas:

  • cepumi Selga– 300 g;
  • saldais krējums 35% – 2 iepakojumi pa 150 g;
  • pūdercukurs – 1 ēdamk.;
  • vaniļas cukurs – 1 paciņa;
  • pūdercukurs – 2 ēdamk.;
  • cukurs – 1 ēdamk.;
  • ½ kg zemeņu;
  • ¼ tējk. sāls;

Foto

Pagatavošana

Zemenes nomazgā, notīri zaļos kātiņus, sagriez. Pāris atstāj veselas, jo tās vajadzēs dekorēšanai. Saldo krējumu sakul, pievieno pakāpeniski pūdercukuru, sāli un vaniļas cukuru. Tortes formā ieklāj pārtikas plēvi vai pergamentu. Liec pirmo kārtu ar cepumiem, virsū liec tai 1/3 daļu no sagrieztajām zemenēm, pēc tam bagātīgi pārklāj ar putukrējumu. Virsū vēl vienu kārtu ar cepumiem, zemenēm un putukrējumu. Virspusi izrotā ar zemenēm, bet tortes sānus apsmērē ar atlikušo putukrējumu. Liec saldētavā uz 3-4 stundām.

5 komentāri