Vodkas pastas recepte. Jā, tu nepārlasījies!

1 komentārs
Vodkas pastas recepte. Jā, tu nepārlasījies!
Foto: "Gatavo 3" aizkadri

Vodka + pasta. Vai tas maz ir iespējams? Šajā rītā – jā!

Lūk, Lindas Vilmasones recepte. Noderēs tiem, kuriem šodien ir nedaudz grūti…

Sastāvdaļas

  • 300 g pasta penne
  • 400 g konservēti plūmju tomāti
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 1 čili pipars
  • 2 timiāna zariņi (ja ir pieejami)
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 150 ml saldā krējuma
  • 70 ml degvīna
  • 100 g cietā tipa siera
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

Pastu novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.

Ķirštomātus sablenderē viendabīgā masā kopā ar čili un ķiploku daiviņām.

Pannā uzkarsē olīveļļu un pievieno sablenderēto tomātu masu un karsē kopā ar eļļu. Turpina to darīt kādas 5 minūtes. Tad pievieno degvīnu un turpina karsēt.

Iemaisa sviestu, saldo krējumu un sarīvētu sieru, pakarsē vēl mazliet. Ik pa laikam pagaršojot. Sākumā degvīna dēļ, mērcei būs sīva garša, taču mazliet pakarsējot mērce kļūs arvien saldenāka un sīvums pārvērtīsies patīkamā asumā.

Gatavai mērcei pēc garšas pievieno sāli un piparus un pasniedz karstu.

Ja vēlas – pasniedz ar sviestā ceptām tīģergarnelēm vai gaļas bumbiņām.

Foto

1 komentārs