Vistas šašliks ābolu etiķa un medus marinādē jeb Andželikas šašliks

2 komentāri
Vistas šašliks ābolu etiķa un medus marinādē jeb Andželikas šašliks
Foto: Valters Krontals, Flickr

Vai nav tā, ka kādu jaunu recepti, ko iemācījusi draudzene, kolēģe vai vienkārši paziņa, Tu nosauc šī cilvēka vārdā, uzvārdā vai iesaukā? Annas pīrāgi. Krūmiņa pastēte. Garā kotletes. Tā, lai pašai nesajūk – par kuriem siera salātiem viesi Tev izsaka komplimentus, vai kuru ābolmaizi bērns lūdz izcept uz viņa dzimšanas dienas ballīti. Skaties.lv šo recepti ieguva no Andželikas.

Vistas šašliks ābolu etiķa un medus marinādē

Sastāvdaļas

2 kg atkauloto vistas šķiņķīšu

1 pac. speciālā garšvielu maisījuma vistas šašlikam

½ glāze ābolu etiķa

2 ēdamkarotes sojas mērces

2 ēdamkarotes šķidra medus

½ l gāzēta minerālūdens

Pagatavošana

Vistas šķiņķīšus pārgriež uz pusēm un ievieto marinēšanas traukā.

Sajauc ar  sauju garšvielām. Ja nav speciālā garšvielu maisījuma, tad pagatavo pati pēc savas gaumes – maltie melnie pipari, sarkanie pipari, paprika, baziliks utt

Pēc tam gaļu sajauc ar  sojas mērci

Pievieno gāzēto minerālūdeni tā, lai pārsedz visu gaļu. Šajā brīdī, ja nebaida termiski neapstrādātas vistas klātbūtne, ir jānogaršo, vai marināde ir pietiekami sāļa. Pēc etiķa pievienošanas, sāli vairs nejutīs. Ja šķiet, ka par maz – pieliec klāt vēl 1-2 tējkarotes sojas mērces.

Pievieno ābolu etiķi un visu samaisa.

Pašās beigās šķidrumā iejauc šķidru medu. Pēc medus pievienošanas būtu ieteicams nogaršot, vai marinādei pietiek stipruma. Ja šķiet, ka etiķis vēl nepieciešams, var droši liet klāt, jo ar  ābolu etiķi nevar pārspīlēt.
Marinēto gaļu turēt ledusskapī ne mazāk par pāris stundām – taču jo ilgāk, jo labāk.
Kad izcep – mēli var norīt. Šis šašliks garšo visiem bez izņēmuma – pieaugušiem un bērniem, sievietēm un vīriešiem. Arī tiem, kuri parasti no šašlika mēdz atturēties.

TOP komentāri

  • Ilvija
    0 0 0

    Ilvija

    Ļoti laba recepte! Gaļa perfekti mīksta! Tikai noteikti izmantojiet minerālūdeni - es marinēju ar Darida.
  • Kristaps

Pievienot komentāru

Ienāc ar sociālo tīklu profilu vai ievadi savu vārdu

Esi pieklājīgs savos izteicienos. Viedokli argumentē. Raksti tikai tādu komentāru, kas pauž tavu viedokli vai ir noderīgs citiem portāla lietotājiem. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem komentēšanas iespēja liegta.

Lasi vēl