Vienkārši un gardi! Ātri pagatavojama ķirbju kūka

Pievienot komentāru
Vienkārši un gardi! Ātri pagatavojama ķirbju kūka
Foto; Flickr

Reizē ar rudeni ir pienācis arī skaistais ķirbju laiks, kuru varam izbaudīt, gatavojot daudz dažādu ēdienu – gan zupas, gan desertus, gan sacepumus, gan kūkas. Parasti cilvēki ir iedalījušies divās, kardināli pretējās nometnēs. Vieniem ķirbji ļoti garšo, otriem – ļoti negaršo. Šī būs recepte ķirbju kūkai, kādu ēdīs pat ķirbju ”nepiekritēji”, tā vienkāršā iemesla dēļ, ka nav iespējams noteikt, ka kūka gatavota no ķirbja.

Sastāvdaļas:

  • kviešu milti 400 g;
  • sviests 250 g ;
  • 3 olas;
  • ķirbis 900 g;
  • cukurs200 g;
  • saldais krējums 200 ml;
  • vaniļas cukurs, kanēlis, sāls – pēc garšas.

Pagatavošana

Lielā bļodā, ieber miltus un sāli. Tad pievieno mīkstu sviestu un samīci kopā ar miltiem. Tad pievieno 1 olu, samīci mīklu un izveido bumbu. Mīklas bumbu ieliec ledusskapī uz pusstundu. Pa to laiku nomizo ķirbi un izņem sēklas. Sagriez mīkstumu kubiciņos un pavāri kādu laiku nelielā ūdens daudzumā, līdz ķirbis mīksts. Mīksto ķirbi sablendē blenderī, lai masa būtu viendabīga.

Izņem mīklu no ledusskapja, izrullē un ieliec cepamajā formā. Vairākās vietās mīklu sadur ar dakšiņu. Ieliec uzkarsētā cepeškrāsnī ( 190 grādi) un cep 12 minūtes

Pa to laiku sakul ķirbju biezeni ar atlikušajām olām, saldo krējumu un cukuru, Pievieno kanēli, vaniļas cukuru un sāli. Pēc 12 minūtēm izņem no cepeškrāsns mīklu un uzlej tai pa virsu pagatavoto masu. Pēc tam kūku vēl cep 45 minūtes 180 grādu temperatūrā.