Viegli un gardi! Pagatavo banānu maizi Marijas Jansones gaumē

Pievienot komentāru
Viegli un gardi! Pagatavo banānu maizi Marijas Jansones gaumē
INSTAGRAM

Aktrises, rotu meistares Agneses Zeltiņas meitas Marijas Jansones hobijs ir izdomāt arvien jaunas saldumu receptes. Šoreiz Marija publisko banānu maizes recepti, kas iepriecinās ikviena salduma mīļa garšas kārpiņas.

Recepte radusies, jo mājās bija banāni, kuri steidzami jāapēd!

Ātri un gardi! Pagatavo ābolu pīrāgu Marijas Jansones gaumē

View this post on Instagram

Pēdējā laikā esmu iegājusi patstāvīgā ēst gatavošanas un trauku novākšanas režīmā-mammas sapratīs!✊🏻😅 Tādēļ Jūsu uzmanībai piedāvāju jaunu recepti, ja arī Jums ir aizķērušies banāni, kuri steidzami jāapēd!🍌 ⠀ Banana Bread ⠀ 🍌340g milti (es izmantoju rīsu) 🍌1tk cepamais pulveris 🍌1/2tk kanēlis 🍌1/2tk ingvers 🍌110g sviests (atlaidināts) 🍌4 banāni + 1 vai 2 dekoram 🍌170g brūnais cukurs 🍌5g vaniļas cukurs 🍌2 olas 🍌90 g jogurts (man bija sojas) 🍌Sauja roziņu (var arī vairāk) 🍌Sauja sakapātu, lobītu lazdu riekstu ⠀ 🍞 Sviestu puto kopā ar cukuru, līdz tas kļuvis gaišāks un palielinājies apjomā 🍞Pamazām sviestam kuļoties pievieno olas, saspaidītus banānus un jogurtu 🍞Sajauc visas sausās sastāvdaļas un uzmanīgi iemaisi sviesta masā līdz izzuduši kunkulīši 🍞 Pievieno riekstus un rozīnes, samaisi 🍞Maizes formu ietauko un izkaisi ar miltiem, lej iekšā mīklu 🍞Dekorē ar banānu pusītēm un riekstiem 🍞 Liec cepties 180 grādos uzkarsētā krāsnī ~ 45-60 min 🍞Gatavo maizi ņem arā no formas tikai tad, kad tā pilnībā atdzisusi 🍞 Pasniedz ar riekstu sviestu -lai labi garšo! #marijagatavo

A post shared by Marija Jansone (@marija_jansone) on

Agneses Zeltiņas meita Marija publisko neredzētu kāzu foto

Nepieciešams: 340 grami miltu – Marija izmanto rīsu miltus, tējkarote cepamā pulvera, pusotra tējkarote kanēļa, pusotra tējkarote ingvera, 110 grami sviesta – atlaidināta, 4 banāni + 1 vai 2 dekoram, 170 grami brūnā cukura, divas olas, 90 grami jogurta, sauja rozīņu, sauja sakapātu, lobītu lazdu riekstu.

Pagatavošana: sviestu puto kopā ar cukuru, līdz tas kļuvis gaišāks un palielinājies apjomā. Pamazām sviestam kuļoties pievieno olas, saspaidītus banānus un jogurtu.

Sajauc visas sausās sastāvdaļas un uzmanīgi iemaisi sviesta masā, līdz izzuduši kunkulīši. Pievieno riekstus un rozīnes, samaisi.

Maizes formu ietauko un izkaisi ar miltiem, lej iekšā mīklu. Dekorē ar banānu pusītēm un riekstiem.

Liec cepties 180 grādos, uzkarsētā krāsnī, aptuveni 45 līdz 60 minūtes.

Gatavo maizi ņem ārā no formas tikai tad, kad tā pilnībā atdzisusi.

Pasniedz ar riekstu sviestu, lai labi garšo!

Sports, gulēšana automašīnā, pilnvērtīgs uzturs, vitamīni – Marijas Zeltiņas skaistuma noslēpumi