Komentāri
Veikli pagatavojamās vakariņas. Kartupeļu salāti ar kaltētiem tomātiem un zilo sieru
Foto: PRORosmarie Wirz, Flickr.com

Vakariņas ir jāgatavo laikā, kad esi pārnākusi no darba vai mācībām. Pirmkārt, tavi spēki bieži vien ir tuvu izsīkumam, vai arī ir aptrūkušās idejas vakariņu ēdienkartei. Tāpēc pamēģini šovakar pagatavot vienkāršus, ātri realizējamus un garšīgus salātus. Aplūko jau laikus, lai pa ceļam uz mājām, vari “ieskriet” veikalā un nopirkt trūkstošos produktus.

Protams, sastāvdaļu daudzumu vari mainīt atkarībā no ēdāju skaita.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Sastāvdaļas

  • 6 nelieli kartupeļi:
  • 1 sīpols (vislabāk sarkanais);
  • 1 ķiploka daiviņa;
  • dažādas salātlapas;
  • 6 kaltēti tomāti eļļā;
  • cukurs.
  • lauru lapa;
  • timiāns;
  • 80 g zilā siera;
  • 2,5 ēdamkarotes citrona sulas;
  • 4,5 ēdamkarotes olīveļļas.

Pagatavošana

Sālsūdenī novāri kartupeļus ar visu mizu. Kartupeļiem jābūt vidēji mīkstiem. Pēc tam nomizo un sagriez nelielos gabaliņos vai šķēlēs. Pēc tam pagatavo marinādi: citrona sulu sajauc ar sāli, pipariem, cukuru pēc garšas. Tad pievieno eļļu, sakul, iemaisi timiāna lapiņas un sagrieztu sīpolu, pārlej pār kartupeļiem. Beigās iemaisi salātlapas, salmiņos sagrieztus tomātus, pārber gabaliņos sagrieztu vai arī sadrupinātu sieru.

Lasi vēl