Vēderprieku aktualitāte: grilētu dārzeņu receptes

0 Komentāru
Vēderprieku aktualitāte: grilētu dārzeņu receptes
Foto: pixabay.com

Grila sezona uzņem apgriezienus, jo gandrīz katrā piemājas dārzā un vasarnīcu pagalmos brīvdienās var sajust patīkamu aromātu. Ja esi savā dzīvē atteikusies no gaļas vai arī paspējusi to jau pārēsties, tas nenozīmē, ka grilēšana uz tevi vairs neattiecas. Ļoti garšīgi ir grilēti dārzeņi. Lūk pāris recepšu, kā tos sagatavot grilēšanai.

Grilēti kabači

Foto; pixabay.com

Foto; pixabay.com

Sastāvdaļas:

  • kabači 2 gab.;
  • paprika 2 gab.;
  • ķiploks ½ galviņa;
  • sāls, pipari, garšvielas grilam;
  • olīveļļa.

Pagatavošana
Kabačus sagriez ¼ gredzenos. Papriku iztīri no sēklām un sagriez uz 4 daļām. Dārzeņus saliec dziļā bļodā, pievieno olīveļļu un saspiestu ķiploku. Pārkaisīt ar garšvielām un sāli. Var arī bez sāls. Kārtīgi visu sajauc. Cepeškrāsni uzkarsē uz 180 grādiem un grilē 15 minūtes.

 

Grilēti dārzeņi ābolu etiķa marinādē

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Sastāvdaļas:

  • baklažāns – 1 kg;
  • šampinjoni – 1 kg;
  • paprika – 1 kg;
  • balzametiķis;
  • ābolu etiķis;
  • sojas mērce 250 g;
  • ķiploks 5 -6 daiviņas;
  • saldā paprika – 2 tējk.;
  • melnie pipari;
  • sāls.

Foto

Pagatavošana
Marināde – olīveļļu sajauc ar balzametiķi un ābolu etiķi. Nomazgā un sagriez visus dārzeņus palielos gabalos (šampinjonus ne vairāk kā uz pusēm). Ielej sagatavoto etiķa un olīveļļas maisījumu bļodā un pievieno garšvielas, izmaisi. Pēc tam ieber bļodā dārzeņus un apmaisi. Noliec, lai pāris minūtes viss ”samarinējas”. Liec uz grila restītēm vai iesmiem un grilē uz karstām oglēm.

0 Komentāru