Komentāri
Vecais labais rasoliņš vai mīdiju katls? Mārtiņa Sirmā ieteikumi stilīgam svētku galdam
Foto: LETA

Kulinārijā tāpat kā modē ir sezonas tendences un aktualitātes. Tomēr svētkus tās neskar. Kam būtu jābūt uz 18. novembra svētku galda, portāls Skaties.lv jautāja Latvijā populārajam šefpavāram Mārtiņam Sirmajam.

”Svētkus galds – tas ir klasisks visās pasaules malās. Tāpat kā bēru mielasts, kāzu mielasts, arī 18. novembris un Jaunais gads ir klišejas, kad mainās tikai dizains – krāsas un trauki. Svētku galda vērtības nemainās. Mode neskar konkrētās valsts vērtības. Kas ir ļoti forši,” klāsta Mārtiņš Sirmais.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Pēdējā laikā modīgs svētku galds Latvijā nav iedomājams bez svaigu lapu salātiem. ”Ir vecais labais rasoliņš un obligāti ir arī svaigu lapu salāti. Tas nav nekas revolucionārs. Priecē, ka tautai ir vērtības, ka viņa neskrien pakaļ modes pavadā.

18. novembris ir ļoti nacionāli svētki, un var darīt divējādi – vai nu “iziet” uz pilnīgi nacionālo variantu, kad gatavo sarkanbaltsarkanus ēdienus un visi produkti ir tikai no Latvijas, vai otrs variants, kad visu dara kontinentāli, bet ar baigo šiku – labs šampanietis, bērniem garneles, vecākiem austeres, mīdiju katls, cūkgaļas cepetis, labs sarkanvīns,” pieredzē un pārdomās dalās slavenais šefpavārs.

”Tā ir svētku reize, kad vajag ēst lietas, ko ikdienā nekad neēd,” uzsver Sirmais.

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Kas gan var būt vēl spilgtāks rudens vēstnesis par ķirbi? Jā, rudens tik tiešām ir klāt, un ar ķirbju piedāvājumu problēmu nav. Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas aicina izmantot šo šobrīd tik bieži sastopamo ogu baltās šokolādes un ķirbju trifeļu pagatavošanai, kas būs gards pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem.

Lasi vēl