Vasaras gastronomiskie prieki – redīsu salāti

0 Komentāru
Vasaras gastronomiskie prieki – redīsu salāti
Foto: pixabay.com

Svaigi, mazliet sīvi redīsi tieši no dobes signalizē, ka dārza veltēm durvis ir vaļā. Protams, ka redīsus ar krējumu un dillēm esi jau izmēģinājusi vairākkārt, tāpēc šāds salikums, visticamāk, nedaudz jau apnicis. Lūk, vairākas interesantas receptes, kā pagatavot redīsus.

Redīsi ar āboliem

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Sastāvdaļas:
  • redīsi 350 g;
  • āboli 2 gab;
  • sīpols;
  • marinēti gurķi 3 gab;
  • sasmalcinātas dilles vai pētersīļi 2 ēdamk.;
  • saldais krējums vai majonēze.

Pagatavošana:

Ābolus un redīsus sarīvē. Pieliek sasmalcinātu sīpolu un marinētu gurķi. Pēc izvēles pievieno saldo krējumu vai majonēzi. Šādus salātus lieliski var izmantot kā tomātu vai paprika pildījumu.

Redīsi ar skābenēm

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Sastāvdaļas:
  • pētersīļu buntīte;
  • sauja skābeņu lapu;
  • daži koriandra zariņi;
  • redīsi 10 gab.
  • anšovu pasta 100 g

Mērcei: 

  • olīveļļas 4 ēdamk.;
  • sarkanvīna etiķis  1 ēdamk.:
  • sinepes 1 tējk.;
  • brūnais cukurs 1 tējk.;
  • apelsīnu sula 2 tējk.;
  • sāls, pipari.

Foto

Pagatavošana:

Sasmalcina pētersīļus, sagriež skābenes, koriandru un redīsus. Liek salātu traukā, pievieno anšovu pastu. Var arī anšoviem pildītas olīvas. Mērces sastāvdaļas samaisa, pārlej salātiem un sajauc.

Redīsu salāti ar olu

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Sastāvdaļas:
  • redīsi 200 g;
  • svaigs gurķis;
  • 2 cieti vārītas olas.

Mērcei:

  • 1/2 gl. krējums;
  • 1 ēd.k. sinepes;
  • 1 ēd.k. citrona sula;
  • dilles;
  • sāls, pipari.

Pagatavošana

Nomazgātus redīsus, gurķus un nolobītas olas sagriezt plānās ripiņās un sakārtot salātu traukā. Pagatavot mērci. Krējumu sajaukt ar sinepēm, citrona sulu un pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Salātus pārliet ar mērci, apmaisīt. Salātus pasniedz pārkaisot ar sakapātām dillēm.

0 Komentāru