Vasaras ballīte – īstais laiks, kad pasniegt viesiem boli. Četras receptes

Pievienot komentāru
Vasaras ballīte – īstais laiks, kad pasniegt viesiem boli. Četras receptes
Foto: pixabay.com

Ja kaut reizi dzīvē esi dzērusi boli, tad noteikti zini, ka bole ir ļoti gards dzēriens, bet vienlaicīgi arī visai mānīgs dzēriens. Nereti ballītēs boli pasniedz kā aperatīvu. Tad daudziem šo dzērienu sanāk baudīt tukšā dūšā, un ir liela vēlme apēst ar alkoholu labi piesūkušos augļus un ogas…..Tāpēc, ja gatavosi vai baudīsi boli, esi prātīga.

Šo dzērienu pasniedz īpašā boles traukā vai dziļā bļodā.  Alkoholiskā bole sastāv no vīna, augļiem un šampanieša vai dzirkstošā vīna. Vislabāk izmantot vieglos dzirkstošos vīnus. Bole parasti netiek pasniegta ar ledu, jo tad tā var atūdeņoties. Dzirkstošais vīns vai šampanietis bolei jāpievieno tikai īsu brīdi pirms pasniegšanas, turklāt tam jābūt ir ledusaukstam. Kad bolei pievienots šampanietis, to ieteicams nemaisīt, citādi dzērienam pietrūks gāzējuma un tas garšos pliekani.

Bole no augļiem

Sastāvdaļas:

  • 2 pakas vai pudeles Sangria vīns;
  • 1 pudele pussaldais šampanietis;
  • 200 g degvīns;
  • 300 g sarkanais sausais vīns;
  • 300 g zemenes;
  • 500 g melone;
  • 300 g aprikozes ( var izmantot arī citus augļus, izņemot banānus, jo tie izšķīst).

Pagatavošana

Zemenes, meloni un aprikozes sagriež gabaliņos (apm.1 -2cm) un ieber traukā. Pārlej  ar 2 pakām vīna un uz stundu liek vēsumā. Pirms pasniegšanas galdā pielej klāt pudeli šampanieša, degvīnu un sarkano sauso vīnu. Pieber labi daudz ledu, samaisa un lej glāzēs.

Persiku bole

Sastāvdaļas:

  • 8 nomizoti un šķēlēs sagriezti persiki;
  • 10 ml konjaka;
  • citronu sula no 2 citroniem
  • 4 ēdamk. cukura;
  • 2 pudeles sausā baltvīna;
  • 2 pudeles sausā dzirkstošā vīna.

Pagatavošana

Persiku šķēles vēlreiz pārgriež uz pusēm un ieliek boles traukā. Pievieno konjaku, citronu sulu un cukuru, trauku apklāj un apmēram divas stundas tur vēsā vietā. Tad pielej vīnu, labi samaisa un boli papildina ar dzirkstošo vīnu.

Foto

Bezalkoholiskās boles

Ja vēlies baudīt vienkārši gardu dzērienu, vai arī pagatavot boli bērnu ballītei, lūk receptes bezalkoholiskjām bolēm.

Bole no ogām

Sastāvdaļas:

  • 2 glāzes svaigu zemeņu, aveņu vai ķiršu;
  • 4 ēdamkarotes cukura;
  • 2 glāzes sulas vai 1 pudele limonādes.

Pagatavošana

Tīras ogas ieber traukā, samaisa ar cukuru un uz vienu stundu noliek aukstumā. Tad pievieno sulu vai limonādi. Ar kausiņu dzērienu salej kausā vai bļodā. Sulu sūc ar salmiņu, ogas ēd ar deserta dakšiņu vai tējkaroti.

Bole no augļiem

Sastāvdaļas:

  • 1 šķēlēs sagriezts apelsīns;
  • 2 salmiņos sagriezti skābi āboli;
  • 1 salmiņos sagriezts bumbieris;
  • 1 nomizots un šķēlēs sagriezts banāns;
  • 1 l apelsīna sulas;
  • 1 l ābolu sulas;
  • 200 ml banānu sulas;
  • 500 ml bumbiera sula;
  • 1 pudele minerālūdens.

Pagatavošana

Apelsīna šķēles sagriež četrās daļās, ieber boles traukā kopā ar pārējiem augļiem. Pielej augļu sulas. Trauku pārklāj ar dvieli un tur apmēram stundu vēsā vietā. Samaisa un pielej minerālūdeni.