Vaniļas un viskija steiks – neiedomājami saderīgi

Komentāri

Vaniļa kopā ar gaļu – lieliskākā kombinācija. To apliecina arī gatavošanas šova Gatavo 3 virtuves saimniece Linda. Viņa nolēmusi steiku mīkstināt ar viskiju.

Sastāvdaļas

600 g – 1 kg liellopu gaļas, 1 vaniļas pāksts, sula no 2 laimiem, 150 g brūnā cukura, 100 ml viskija vai burbona, 100 ml sojas mērces, 1 tējkarote sakapāta ingvera, 50 ml neitrālas garšas eļļas, 1 laims vai citrons dekorēšanai, 100 g rukolas pasniegšanai.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Pagatavošana

Pagatavo marinādi. Traukā lej laimu sulu, viskiju un sojas mērci. Pievieno sakapātu ingveru, cukuru, no sēkliņām atdalītu vaniļas pāksti un eļļu. Visu vienmērīgi sajauc un liek tajā gaļu. Marinē to 12 stundas. Sakarsē ļoti karstu pannu, gaļu no visām pusēm notīra no marinādes un cep 6 minūtes no katras puses. Pēc tam uzreiz ietin folijā un ļauj 10 minūtes tai atpūsties. Šī ir svarīga pagatavošanas daļa. Ja gaļu neatpūtinās, tā nepaspēs izdalīt sulīgumu un būs gumijota. Ja vēlas, no marinādes šķidruma var pagatavot mērci. Gatavu, atpūtinātu gaļu pirms likšanas galdā sagriež plānās šķēlītēs un pasniedz ar rukolu un laima daiviņām.

Lasi vēl