Uzzini, kuri Jaunā gada ēdieni simbolizē asaras, nelaimes, labklājību un bagātību

Komentāri

Veco gadu pavadīt un Jauno gadu sagaidīt varam ar interesantām un aizrautīgām tradīcijām. Ko ēst Vecgada vakarā, lai Jaunais gads izdotos salds, kā vairot mīlestību, un ko darīt, lai visas vēlēšanās piepildītos?

Gunita Rozenberga dalās pieredzē ar Vecgada ēdieniem, kuriem obligāti būtu jārotā katra mājokļa svinīgais galds. Šie svētki tiek uzskatīti par bagātīgiem un skaistiem, bet tas nav tikai tāpēc, ka uz galda liek daudz ēdiena. Šie svētki ir pasakaini, jo tajos piekopjam uz gadsimtiem ilgi balstītās tradīcijas, kuras parasti tiek ievērotas.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Foto

  • Vecgada vakarā uz galda ir jābūt maizei un sālim, jo bez šiem produktiem mājai nebūs svētības. Arī saimnieces uzplaukumi virtuvē nebūs grandiozi. Senajos laikos nobaudot maizi, varēja pateikt, ka saimniece ir strādīga;
  • veselība, bagātība, laime trīs lietas, kuras ir svarīgas un ikviens mēģina pieburt un veiksmi noturēt. Veselība – to simbolizē skābi kāposti, jo apēdot visu skābumu un rūgtumu, nelaimes pagaist;
  • cūkas šņukurs un ausis simbolizē labklājību;
  • spoguļkarpa – jāsaglabā zvīņas, visu nākamo gadu būs nauda;
  • zirņi simbolizē asaras, nelaimes bēdas. Izvārot un apēdot zirņus, cilvēks izgaiņā to, kas viņā ir sakrājies. Atceries, ka pēc pusnakts uz galda nedrīkst palikt neviens zirnis, jo tad nākamajā gadā veiksme būs ar tevi;
  • neprecētām sievietēm Jaunā gadā jāēd īstenas latviešu siļķes, un ja sapņojot, ieraudzīsi ejam vīrieti, tas būs tavs līgavainis.

Video

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Netradicionāli Annai Pannai no ”Gatavo 3”, kura ierasti mums pamāca dažādu lielāku un mazāku kūciņu pagatavošanu, šoreiz viņa prezentēs recepti ļoti viegliem un vasarīgiem augļu salātiem. Salātu pagatavošana būs ne tikai ātra, bet arī variācijas tiem var būs visdažādākās, atkarībā no tā, kādas sastāvdaļas tajā brīdī pieejamas.

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā”

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā” 1

Šonedēļ Tele2 projektā ”Gudrajā mājā” viesojās tautā iecienītais pavārs, restorāna ”Restorāns 3” šefpavārs Ēriks Dreibants. Tā kā pavārs dzīvo laukos, viņam bija īpaši noderīgi uzzināt par ”Gudrās mājas” iespējām un funkcijām. Lai pārliecinātos, ka ”Gudrā māja” darbojas arī meža biezoknī, jo tad viņa lauku māja nebūtu izņēmums.

Lasi vēl