Komentāri
Uzzini jaunās Gatavo 3 receptes jau tūlīt un sarīko sev svētkus ikdienā!
Foto: publicitātes foto

Jaunās Gatavo 3 sezonas otrajā epizodē meitenes piedāvā pagatavot un nobaudīt ēdienus no ķirbja, kurš ar katru sezonu kļūst arvien populārāks  produkts mūsu ēdienkartē. Kā arī vari izmēģināt pagatavot daudziem vēl neierasto kuskusu ar garnelēm un čili.

 Ķirbītis bekonā

Sastāvdaļas:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
  • 200 g vārīta vai krāsnī cepta ķirbja
  • 10 kūpināta bekona šķēlītes
  • iesmiņi. 

Pagatavošana

  • Ķirbi sagriež 2 x 2 cm kubiņos un izcep mīkstu cepeškrāsnī 180 ºC temperatūrā vai novāra sālsūdenī.
  • Katru ķirbja kubiņu ietin ½ bekona šķēlītē un liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm apkraukšķināties.
  • Pasniedz uz maziem uzkodu kociņiem.

Foto

Ķirbju zupa ar turku zirņu kraukšķiem

Sastāvdaļas:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
  • 1 kg ķirbja;
  • 3 galviņas ķiploku;
  • 50 g sviesta;
  • 1 puravs;
  • 5 zariņi timiāna;
  • īkšķa lieluma ingvera gabaliņš;
  • 2 lauru lapas;
  • 100 g mandeļu skaidiņu;
  • 1 citrons;
  • 200 g turku zirņu;
  • 500 ml piena

Pagatavošana

  • Ķirbi nomazgā, nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Ķiploka galviņas un sagriezto ķirbi izkārto uz cepamā papīra, pārber ar timiānu un liek cepties līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī vismaz 30 minūtes.
  • Katliņā izkausē sviestu un apcep smalki sagrieztu puravu. Pievieno nomizotu un smalki sakapātu ingveru un veselas lauru lapas, ko arī apcep.
  • Katliņa saturam pievieno lobītus ķiplokus un ķirbi, izņem lauru lapas un visu sablendē biezenī. Pievieno pienu un izmaisa.
  • Krāsnī uz plāts izber turku zirņus, apslaka ar eļļu un pārrīvē pāri citrona miziņas. Grauzdē grila režīmā 12 minūtes.
  • Mandeļu skaidiņas apgrauzdē uz pannas un pievieno 1 tējkaroti sviesta.
  • Zupu lej bļodiņās, pāri berot grauzdētos zirņus un mandeles, dekorē ar timiāna zariņu.

Pērļu kuskuss ar garnelēm un čili 

Sastāvdaļas:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
  • 350 g garneļu;
  • 200 g kuskusa;
  • 30 g sviesta;
  • ½ granātābola;
  • ~ 300 ml burkānu sulas;
  • sula no ½ apelsīna;
  • 2 daiviņas ķiploku;
  • 2 ēdamkarotes medus;
  • nedaudz diļļu.

Pagatavošana

  • Katliņā uzvāra burkānu sulu, pievieno kuskusu. Katliņu noņem no uguns, ļaujot kuskusam uzbriest, ik pa laikam to apmaisot, lai nerastos kunkuļi. Pievieno sviestu un izmaisa. Ieteicamā attiecība kuskusam un šķidrumam ir 1:1, piemēram, 1 glāze kuskusa graudiņu un 1 glāze sulas.
  • Ietauko pannu ar olīveļļu vai sviestu, uzkarsē un viegli apcep ķiploka daiviņas, tad garneles. Kad garneles iegūst rozā krāsu (~ 2–3 minūtes), tām pievieno apelsīnu sulu un medu. Visu pakarsē. Pievieno svaigas sakapātas dilles, izmaisa.
  • Kuskusam pievieno granātābola sēkliņas un samaisa. To visvieglāk izdarīt, pārgriežot granātābolu uz pusēm un viegli uzsitot pa to ar karoti.
  • Kuskusu pasniedz porciju šķīvjos siltu, pārbērtu ar medus garnelēm.

 

Lasi vēl