Komentāri

Šīs nedēļas “Gatavo 3″raidījums ir par un ap cidonijām. Uģis Veits pagatavos gardumgardu cūkgaļa cidoniju – ābolu sidra mērcē.

Sastāvdaļas

  • 500 g cūkgaļas filejas
  • 2 gab. fenheļa
  • 500 g cidonijas
  • 150 g virziņkāposta
  • 200 ml sidra
  • 200 ml ābolu sulas
  • 100 g cukura

Garšvielas: Anīss, koriandrs, krustnagliņas, sāls, pipari.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Pagatavošana

Sagatavo sālsūdens maisījumu 50 gramu sāls uz 1 litru ūdens un iemarinē cūkgaļu uz 24 stundas vai vismaz uz nakti.

Notīra cidonijas, pievieno sidru, garšvielas, ābolu sulu un cukuru, un vāra līdz cidonijas gatavs un šķidrums noreducēts par 1/3.

Uz karstas pannas apcep sagrieztu fenheli, pievieno sāli, turpina karamelizēt, pievieno cūkgaļas fileju un turpina sautēt ar vāku 15-20 min. Pievieno virziņķāpostus un nedaudz šķidruma no cidoniju mērces.

Kārto uz šķīvja fenheli ar virziņiem, sagriež un pārliek cūkgaļu, pārlej ar cidoniju mērci.

Video

Foto: kā Gatavo 3 komanda izskatās aiz kadra

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl