Tuncis – pret stresu, sliktu garastāvokli un audzēju attīstību

Komentāri
Tuncis – pret stresu, sliktu garastāvokli un audzēju attīstību

Konservēts tuncis pēc savām īpa­šībām nemaz nepiekāpjas svaigam produktam. Tun­cis izceļas ar olbal­tumvielu daudzumu. Tas satur visas ne­pie­ciešamās aminoskābes un niko­tīnskābi, kas veicina nervu sis­tē­mas labu funk­cio­nēšanu. Tur­klāt kon­ser­vēts tuncis ir bagāts ar dzelzi un mag­niju — svarīgiem ele­mentiem, kas bieži vien trūkst cilvēka organismam.

Lietojiet tunci uzturā vismaz divas rei­zes nedēļā, un jūs neskars lielas pro­blēmas ar veselību. Tunci gan neiesaka ēst cilvēkiem ar nieru mazspēju, bet grūtnieces un bērni to var lietot tikai nelielos dau­dzumos.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Šī zivs samazina risku saslimt ar sirds un asins­vadu slimībām, jo tuncis ir ba­gā­tīgs omega-3 un 6 tauk­skābju avots. Kat­ru dienu lietojot uzturā vis­maz 30 g tunča, risks saslimt ar šīm slimībām samazinās ap­mēram divas rei­zes. Tuncis ir unikāla zivs, kura ne­pa­kļaujas infi­cēšanai ar para­zītiem, un tas to padara par ļoti vē­r­tīgu un drošu produktu.

Uzturs, kurā ir ēdieni ar tunci, tiek uzska­tīts par labu profilaktisku līdzekli audzēju attīstībai un pozitīvi ietekmē gara­stāvokli, kā arī noturību pret stre­su. Tāpat normalizē cukura līmeni asinīs, tāpēc to iesaka lietot diabē­tiķiem un hiper­toniķiem.

Tuncis ļoti ieteicams vecāka gada­gājuma cilvēkiem — vielas, kas atro­das tā sastāvā, regulē holesterīna lī­meni asinīs un novērš asinsvadu aiz­sē­rēšanu.

Foto

Lasi vēl