Trīs burgeru receptes gardai un sātīgai maltītei

1 komentārs
Trīs burgeru receptes gardai un sātīgai maltītei
Foto: publicitātes foto

Mūsdienās burgeri, nenoliedzami, kļuvuši par vienu no populārākajiem ātri pagatavojamajiem ēdieniem un labi noder gan kā sātīga uzkoda, gan cienasts ballītē. Sulīga gaļa, mīksta, mutē kūstoša maize – pareizi pagatavots, burgers kļūs par īstu baudījumu garšas kārpiņām! ”Rakvere” gaļas meistari aicina arī tevi ļauties burgeru valdzinājumam un izmēģināt trīs sātīgu burgeru receptes, ar ko mieloties šajā rudenī.

Brokastu burgers ar olu

Foto: publicitātes foto

Foto: publicitātes foto

Sastāvdaļas:

( recepte četrām personām)

-4 burgeru maizītes (vēlams, rudzu);

-8 ēd. k. asā kečupa;

-4 liellopa gaļas kotletes (piemēram, ”Rakvere” liellopa burgerkotletes amerikāņu gaumē);

-4 olas;

-8 šķēlītes bekona (piemēram, ”Rakvere” auksti kūpināta bekona amerikāņu gaumē);

-8 šķēlītes siera;

-4 saujas rukolas;

– tomātu un gurķu šķēlītes.

Pagatavošana

Uzliec bekonu un liellopu gaļas kotletes uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru, un liec cepties 200 grādu karstā cepeškrāsnī. Cep aptuveni 5 minūtes, līdz bekons ir kļuvis patīkami kraukšķīgs un kotletes čurkst. Pēc tam apgriez tos otrādi un uzliec uz kotletēm siera šķēles. Atstāj cepeškrāsnī vēl uz 5 minūtēm. Tajā pašā laikā uz pannas izcep olas un nedaudz sasildi maizes pusītes. Uz katras maizes apakšējās pusītes uzsmērē 1 ēdamkaroti kečupa, uzliec virsū rukolu, kotleti, gurķa, tomāta un bekona šķēlītes, kā arī olu. Apzied ar ēdamkaroti kečupa arī augšējo maizītes pusīti un uzliec uz olas. Burgers gatavs! 

Burgers ar kāpostu salātiem un krāsnī ceptiem frī kartupeļiem ar ķimenēm

Foto; publicitātes foto

Foto; publicitātes foto

Sastāvdaļas:

(recepte četrām personām)

-4 burgeru maizītes;

-4 gaļas kotletes (piemēram, ”Rakvere” burgerkotletes);

-8 šķēles Čedaras siera;

-8 ēd.k. burgeru mērces.

Kāpostu salāti:

-300 g svaigo kāpostu;

-10 cm purava kāta gaišās daļas;

– puse no vidēja lieluma ābola;

– puse tējk. sāls;

-2 ēd.k. majonēzes;

-dilles.

Krāsnī cepti frī kartupeļi:

-8 svaigi kartupeļi;

-nepilna tējk. jūras sāls;

-1-2 ēd. k. eļļas

Pikantais burgers ar baklažāniem un kazas sieru

Foto; publicitātes foto

Foto; publicitātes foto

Sastāvdaļas:

(četrām personām)

-4 burgeru maizītes;

-4 ēd.kar BBQ kečupa;

-4-8 liellopa gaļas kotletes (piemēram, ”Rakvere” liellopa burgerkotletes amerikāņu gaumē);

-4 šķēles mīkstā kazas siera;

-puse baklažāna (sagriezta šķēlēs);

-4 ēd.k. grila salātu;

-4 saujas mangoldu vai biešu lapu;

-tomātu šķēles;

-1 ēd.k. olīveļļas;

-1 tējk. žāvētas raudenes;

-pēc vēlēšanās – sarkanā čili šķēlītes;

-jūras sāls, melnie pipari.

Pagatavošana:

Apkaisi baklažāna šķēlītes ar sāli, pipariem un raudeni, uzpilini olīveļļu un samaisi. Apcep kotletes no abām pusēm uz grila vai pannas aptuveni 10 līdz 12 minūtes. Apcep no abām pusēm arī baklažāna šķēlītes, līdz tās ir mīkstas. Nedaudz sasildi arī burgeru maizītes. Uz maizes apakšējām pusītēm uzzied kečupu, uzliec salāta lapu, vienu vai divas kotletes, kazas sieru un tomāta šķēlītes. Ja vēlies burgeru padarīt pikantāku, tad uzliec arī dažas čili šķēlītes. Uz augšējām maizes pusītēm bagātīgi uzzied grila salātus un uzliec tās uz sagatavotā burgera.

 

 

1 komentārs