Tītara filejas šašliks ar ingvera sakni un sojas mērci

Komentāri
Tītara filejas šašliks ar ingvera sakni un sojas mērci
Foto: Ulrich Peters, Flickr

Viens jautājums čaklajai šašliku gatavotājai: kāds šašliks visātrāk iemarinēsies un izcepsies? Nu, protams, vistas. Nereti, tieši šā iemesla dēļ – lai viss notiktu ātrāk, Tu izdari izvēli par labu vistas šašlikam. Un rezultātā – vasaras beigās atjēdzies un saproti, ka ērtības vārdā pāris mēnešu laikā Tu un ģimene pa visiem ir izēdusi ”veselu vistu kūti”. Tādēļ, lai laika trūkuma dēļ Tu ar draugiem neciestu no gastronomiskas vienveidības, piedāvājam Tev alternatīvu.

Tītara filejas šašliks ar ingveru un sojas mērci

Nepieciešamās sastāvdaļas

1 kg tītara filejas
1 neliels gabals ingvera saknes
2 ķiploka daiviņas
pāris zariņu melisas
2 sarkanie pipari
buntīte sīpolloku
½ glāze sojas mērces
4 ēdamkarotes augu eļļas
½ laima sulas
½ glāze apelsīnu sulas
½ glāze adžikas
melnie maltie pipari
sāls

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Pagatavošana

Sagriezt tītara fileju nelielos, vienādos gabaliņos. Apkaisīt ar pipariem un sāli. Sāls nepieciešams nedaudz.

Marināde

Sarkanos piparus sagriezt kubiciņos, bet lokus sasmalcināt. Sīki sakapāt ingveru, ķiplokus un melisu. Visas sasmalcinātās sastāvdaļas sajaukt ar sojas mērci, eļļu, apelsīnu un laima sulu un adžiku. Iejaukt marinādē gaļu un atstāt ledusskapī ne mazāk kā stundu. Šašliks jācep aptuveni 15 minūtes. Tas būs pikants un ļoti savdabīgas garšas šašliks. Lai izdodas!

Lasi vēl