Tieši tas, kas vajadzīgs! Siltā citronbuljonzupiņa

Komentāri
Tieši tas, kas vajadzīgs! Siltā citronbuljonzupiņa
Foto no privātā arhīva

Citronbuljonzupa būs tieši laikā, lai sasildītos un uzņemtu nepieciešamos vitamīnus!

Linda Vilmansone no “Gatavo 3” komandas iemācīs tev pagatavot ko vienkāršu, bet ļoti gardu!

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Sastāvdaļas

  • 1 tējkarote sāls
  • 2 lauru lapas
  • 2 zariņi timiāna
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 4 plānas šķēlītes ingvera
  • 1 čili pipars
  • 3 vistas stilbiņi (var arī nelikt)
  • citronzāles stiebrs vai 1 citrons
  • 2 burkāni
  • 1 neliels puravs
  • 2 saujas zaļo zirnīšu
  • 1 sauja smalku nūdeļu
  • 2 tējkarotes eļļas

Pagatavošana

Puravu sagriež plānās ripiņās, burkānus nomizo un sagriež smalkos stienīšos vai sarīvē.

Katlā lej nedaudz eļļas un apdedzina timiāna zariņus, lauru lapas, sakapātu čili, ingveru un 2 citrona šķēlītes, ja tās izmanto. Ja lieto citronzāles stiebru, tad to sadauza ar naža trulo pusi un sasien mezglā.

Visus garšaugus mazliet apdedzina, un tiem pievieno puravus un burkānus. Ja izmanto vistu, tad šajā brīdī katla saturam pievieno vistas stilbiņus un mazliet apcep kopā ar pārējām sastāvdaļām. Pievieno arī sakapātus ķiplokus. Ja nepieciešams, var pievienot vēl mazliet eļļas, bet labāk iztikt. Pirms ūdens pievienošanas izņem citrona šķēlītes, citādi buljons būs rūgts. Ja lieto citronzāli, to atstāj līdz vārīšanās beigām un izņem tikai tad.

Katla saturam pievieno tīru ūdeni, un visu vāra 30 minūtes. Pagaršo un pēc garšas pievieno sāli, ja nepieciešams.

Tad pievieno nūdeles, pavāra 5 minūtes, pievieno saldētus zaļos zirnīšus un pavāra vēl 2 minūtes.

Vistas gabalus izņem no katla un atdala no kauliem. Zupu pasniedz karstu, pievienojot vistas gaļu.

Foto

Video

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Netradicionāli Annai Pannai no ”Gatavo 3”, kura ierasti mums pamāca dažādu lielāku un mazāku kūciņu pagatavošanu, šoreiz viņa prezentēs recepti ļoti viegliem un vasarīgiem augļu salātiem. Salātu pagatavošana būs ne tikai ātra, bet arī variācijas tiem var būs visdažādākās, atkarībā no tā, kādas sastāvdaļas tajā brīdī pieejamas.

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā”

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā” 1

Šonedēļ Tele2 projektā ”Gudrajā mājā” viesojās tautā iecienītais pavārs, restorāna ”Restorāns 3” šefpavārs Ēriks Dreibants. Tā kā pavārs dzīvo laukos, viņam bija īpaši noderīgi uzzināt par ”Gudrās mājas” iespējām un funkcijām. Lai pārliecinātos, ka ”Gudrā māja” darbojas arī meža biezoknī, jo tad viņa lauku māja nebūtu izņēmums.

Lasi vēl