Tavi pirmie Līgosvētku pīrādziņi

1 komentārs
Tavi pirmie Līgosvētku pīrādziņi
Foto: LETA

Ir pienācis Līgo dienas rīts, un Tu saproti, ka gribi šovakar viesus iepriecināt ar pašas ceptiem pīrādziņiem, taču nekad vēl pati neesi ne mīklu jaukusi, ne mīcījusi, ne pīrādziņus veidojusi. Nebēdā – tas nav tik sarežģīti kā izklausās. Ieskaties pavisam vienkāršā, bet ļoti garšīgu pīrādziņu receptē. Ar pirmo reizi būs skola rokā!

Nepieciešams:

1 kg miltu

150g sviesta

50 g raugs

0,5 l piens

Cukurs, sāls

Eļļa 50ml

Ola 1gab

Pildījumam:

600 g sīpoli

2 gab sīpoli

Pipari

Pagatavošana:

Speķi sīki sakapā, tāpat sakapā sīpolus, sajauc, pieliek piparus

Gatavo rauga mīklu

Siltā pienā izšķīdini raugu, labi ir maisot ar putojamo slotiņu. Pievieno olu, izmaisi, pievieno sāli, cukuru. Izmaisi un atstāj, kamēr izsijā miltus. Izsijātos miltus lēnām iemaisi piena maisījumā. Atstāj, kamēr izkausē sviestu, atdzesē, lai nav karsts. Sviestam  pievieno eļļu un šo visu lej mīklā un izmaisi, izmīci, ja nepieciešami vēl milti, tad pievieno. Mīklai jābūt mazliet lipīgai, ļoti elastīgai, maigai. Kārtīgi izmīci. Liec traukā, kam pārsedz pārtikas plēvi un dvieli. Cepeškrāsni uzsildi līdz 40 grādiem un izslēdz. Tur liec mīklas trauku raudzēties uz stundu.

Sadali mīklu pa piciņai katram pīrādziņam

Mīklu izveltnē, uzliek sagatavoto speķi vienā malā, pēc tam pārklāj ar mīklu

Virs katras speķa piciņas ar glāzi nospiež pīrādziņu un pārziež ar sakultu olu.

Kad panna pilna, liec 210 -220 * karstā krāsnī un cep 15 -20 minūtes

TOP komentāri

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Netradicionāli Annai Pannai no ”Gatavo 3”, kura ierasti mums pamāca dažādu lielāku un mazāku kūciņu pagatavošanu, šoreiz viņa prezentēs recepti ļoti viegliem un vasarīgiem augļu salātiem. Salātu pagatavošana būs ne tikai ātra, bet arī variācijas tiem var būs visdažādākās, atkarībā no tā, kādas sastāvdaļas tajā brīdī pieejamas.

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā”

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā” 1

Šonedēļ Tele2 projektā ”Gudrajā mājā” viesojās tautā iecienītais pavārs, restorāna ”Restorāns 3” šefpavārs Ēriks Dreibants. Tā kā pavārs dzīvo laukos, viņam bija īpaši noderīgi uzzināt par ”Gudrās mājas” iespējām un funkcijām. Lai pārliecinātos, ka ”Gudrā māja” darbojas arī meža biezoknī, jo tad viņa lauku māja nebūtu izņēmums.

Lasi vēl