Komentāri
Tava svētku kūka: lieliskā avokado-laima siera kūka, kas pagatavojama vien stundas laikā
Privātais arhīvs

Jaunā TV zvaigzne Kristīne Lāce ir liela saldumu mīļotāja, turklāt vislabāk tos patīk pagatavot pašai. Un, ja vēl garšo citiem, dubults prieks esot garantēts. Svētku dienā portāla Skaties.lv lasītājām Kristīne laipni uztic vienu no pārbaudītām receptēm – kā pašas rokām pagatavot gardo avokado-laima siera kūku.

”Man nekad nesanāk pagatavot divas vienādas kūkas vai kādus citus saldumus. Katru reizi gatavojot izdomāju kādu citu ”odziņu”, pamainot sastāvdaļas un ļaut garšas kārpiņām atkal brīnīties par gardo iznākumu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Lai viss izdotos, galvenais nosacījums – gatavot ar labām un pozitīvām domām,” kūku gatavošanas noslēpumā dalās TV6 novembra meitene Kristīne Lāce.

Īsta Makgaivera meitene. Vairāk par smaidīgo Kristīni no Cēsīm lasi šeit!

Svētku dienas rītā Kristīne dalās ar pašas ģimenes un draugu iecienītās avokado – laima siera kūkas recepti.

”Tā tapusi eksperimentu rezultātā un manā kūku listē ir tikai pusgadu, protams, katru reizi kaut ko pamainot un ļaujot vaļu improvizācijai. Kūka ir sātīga, bet tajā pašā laikā arī ne pārāk salda. Tā ir vienkārši pagatavojama, nav jācep un pagatavošanas laiks ir aptuveni viena stunda.

Sastāvdaļas:

Pamatnei:

100 g žāvētas dateles

100 g žāvētas plūmes

1 ēdamkarote kakao

Pildījumam:

4-5 vidēja lieluma avokado (mīksti)

4 laimu sula

250 g Mascarpone siera

1 bundžiņa iebiezinātā piena ar cukuru

200 g saldā krējuma (35%)

Dekorēšanai:

Svaigas ogas pēc ieskatiem

Pagatavošana:

  1. Kūkas formas pamatni izklāj ar cepamo papīru. Žāvētas dateles, plūmes un kakao samīca ar rokām viendabīgā masā un piespiež pie pamatnes.
  2. Avokado – pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un atbrīvo no mizas. Liek atsevišķā traukā un kopā ar izspiesto laimu sulu sablenderē viendabīgā masā.
  3. Atsevišķā traukā stingrās putās saputo saldo krējumu, pievieno iebiezināto pienu ar cukuru un Mascarpone sieru (var izmantot jebkuru citu svaigo sieru bez piedevām). Visu samaisa viendabīgā masā.
  4. Siera masai pievieno klāt avokado masu un visu samaisa.
  5. Iegūto masu lej kūkas formā uz pamatnes, to izlīdzina un liek ledusskapī uz 3-4 stundām, lai sacietē. Ja masu vēlas cietāku, var pievienot uzbriedinātu un pēc tam izkausētu želatīnu.
  6. Pirms pasniegšanas dekorē ar ogām. Šoreiz sablenderēju svaigas dzērvenes un pirms pasniegšanas pārlēju gabaliņu kūkas ar svaigu ogu mērci.

Iegūto avokado siera kūkas masu var dalīt arī porcijās un likt mazākos trauciņos.

Lai labi garšo!

Valsts svētkos Kristīne novēl katram palutināt sevi un savas garšas kārpiņas ar gabaliņu gardas svētku kūkas.

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl