Svētku galdam: viens, divi – gatavs! Ātri pagatavojama ābolu kūka

0 Komentāru
Svētku galdam: viens, divi – gatavs! Ātri pagatavojama ābolu kūka
Foto: pixabay.com

Ja tev nav bijis laika padomāt par nelielām 1. septembra svinībām, tad šī ātrās ābolu kūkas recepte tev lieti noderēs. Tā ir vienkārša, neizmaksā dārgi un ir ļoti, ļoti garšīga. Izmēģini!

Sastāvdaļas:

  • 1 kg ābolu,
  • 100 g cukura.

Mīklai:

  • 150g miltu;
  • 50g cukura;
  • 2 tējk.vaniļas cukura;
  • 1 olas dzeltenums;
  • 3. ēdamk. ūdens;
  • 80 g mīksta sviesta;
  • sāls.

Foto

Pagatavošana

No sastāvdaļām samīci mīklu, ietin plēvē un uz vienu stundu noliec ledusskapī. Ābolus nomizo, iztīra, sagriež šķēlēs. Ietaukotā veidnē ieber 100g cukura, virsū cieši citu pie citas klāj ābolu šķēlītes. Veidni liek sakarsētā krāsnī un ļauj cukuram izkust. Tad mīklu izveltnē veidnes lielumā un uzklāj āboliem. Cep aptuveni 45 minūtes 200 grādu temperatūrā. Nedaudz padzesētu, no veidnes izgāž. Var pārkaisīt ar pūdercukuru.

0 Komentāru