Svaigēdāju deserts – spinātu batoniņi

Komentāri

Spinātu batoniņus var dēvēt par svaigēdāju desertu, jo tas netiek cepts. Našķa sastāvā ir rieksti, dateles, kakao un spināti.

Sastāvdaļas

Pamatnei:

50 g tumšās šokolādes, 20 g kakao, 10 dateles, 120 g kokosriekstu skaidiņu.

Vidusdaļai:

150 g Indijas riekstu, 1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta, 40 ml kokosriekstu eļļas, 100 g spinātu, 2–3 ēdamkarotes medus.

Virskārtai:

25 g kakao, 80 ml kokosriekstu eļļas, 2 ēdamkarotes medus, ēdiena smalcinātājs vai blenderis.

Pagatavošana:

Iepriekšējā vakarā pirms gatavošanas Indijas riekstus aplej ar ūdeni un atstāj mērcēties. Kantainu formu (~ 20 x 20 cm) izklāj ar cepamo papīru. Blendera traukā liek visas pamatnes sastāvdaļas un blendē, līdz izveidojas viendabīga konsistence. Masu liek formā, izlīdzina un piepresē ar karoti. Pagatavo vidusdaļu – sastāvdaļas atkal liek kombainā vai blenderī un blendē, līdz izveidojas krēmīga masa. Lej to pāri pamatnei un izlīdzina. Pagatavotu virskārtu – glazūru. Izkausē kokosriekstu eļļu, pievieno medu un kakao. Samaisa, līdz izveidojusies krēmīga mērce. Pārlej to pāri zaļajai masai. Formu liek saldētavā uz 15 minūtēm. Pēc dzesēšanas sagriež un servē.

Lasi vēl