Spinātu kišs ar ziedkāpostiem un lasi

Komentāri

Lai vakarā attaptos, vēl mielojoties ar brokastīm, tām jābūt īpaši gardām. ”Izrādās, arī puķkāpostu var izmantot daudz un dažādos veidos. Viens no veidiem – to izkarsēt, izvārīt un saberzt putrā, nodabūt nost lieko mitrumu un izveidot mīklas pamatni. Ieguvums – tur nav ne sviesta, ne miltu, kas patīk mūsu resnajiem rūķiem,” pamatnes recepti atklāj Gatavošanas šova Gatavo 3 virtuves saimniece Linda.

Sastāvdaļas:

½ paciņas svaigu spinātu, 10 olas, ¼ tējkarotes citronpiparu, 120 g svaiga vai kūpināta laša filejas, 1 tējkarote vasabi mārrutku, 1 tējkarote cepamā pulvera, 200 g cietā tipa siera, 1 tējkarote kokosriekstu sviesta.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Pamatnei

1 galviņa ziedkāposta, 1 ola, 1 zariņš rozmarīna, ½ tējkarotes ķiploku sāls.

Pagatavošana

Ziedkāpostu sablendē līdz ļoti smalkai konsistencei. Izklāj uz cepamā papīra un 15 minūtes liek cepties krāsnī vai arī 5 minūtes novāra nelielā ūdens daudzumā. Kad izpildīts 1. punkts, ziedkāpostu masu liek marlē vai sietā un nospiež visu lieko mitrumu. Masai pievieno sakapātu rozmarīnu, ķiploku sāli un olu, viendabīgi samīca un saveļ bumbā. 24 cm/dm veidni ietauko ar kokosriekstu sviestu. Bumbu liek veidnes centrā un izlīdzina uz malām. Liek cepties līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes. Kamēr cepas pamatne, pagatavo pildījumu. Olas sakuļ, pievieno nedaudz sāls, citronpiparus, vasabi mārrutku pastu, cepamo pulveri un rīvētu cieto sieru. Masā iejauc spinātus un nelielus laša gabaliņus. Lej pāri ziedkāpostu pamatnei un cep 160°C temperatūrā 25 minūtes, kamēr olu masa sacietējusi.

Lasi vēl