Komentāri
Šonedēļ noderēs! Karstā laika ēdienkartes “karaliene” – aukstā zupa. Trīs receptes
FOTO: Flickr.com

Bieži vien karstā laikā ģimenē pat viens otram neuzdod jautājumus par to, ko ēdīsim pusdienās. Atbilde tāpat ir skaidra – auksto zupu. Tā lielākoties garšo visiem. Protams, mēdz būt iebildumi pret bietēm, vai tieši otrādi – pret balto zupu. Šodien piedāvājam tev trīs auksto zupu receptes.

Aukstā zupa ar dūmdesu

Sastāvdaļas:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

2 l kefīra;
250 g konservētu biešu;
trīs cieti vārītas olas;
divi lieli vārīti kartupeļi;
dūmdesa;
svaigs gurķis;
redīsi;
• dilles un lociņi;
• smaržīgie pipari!

Pagatavošana (laiks 20 min)
Sagriez kartupeļus nelielos kubiņos, arī olu, tikai ne pārāk smalki (vislabāk vienreiz ar olu griežamo!) Dūmdesu, gurķi un redīsus sagriez salmiņos. Lielā bļodā salikt kartupeļus, olas, gurķus, redīsus, dūmdesu, smalki sagrieztus lociņus un apliet ar paniņām vai kefīru. Samaisīt, un tad pakāpeniski pievienot konservētās bietes, maisīt, līdz krāsa paliek patīkami rozā. Pasniegt bļodiņā, uzkaisot dilles un smaržīgos piparus!
P.S. Dūmdesa piešķirs zupai pikantumu!!!

Ieskaties! Cik saisti un kārdinoši var tikt pasniegtas zupas.

FOTO:

 

Baltā aukstā zupa

Sastāvdaļas:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

1/2 garā gurķa;
buntīte lociņu;
buntīte diļļu;
2 cieti vārītas olas;
2 vidēja lieluma kartupeļi;
nedaudz skābeņu; 1 l kefīra.
Pagatavošana (laiks 50 min.)

Novāri kartupeļus ar mizu, novāri arī olas, atdzesē. Sagriez kartupeļus, olas, pievieno smalki sagrieztu gurķi, sakapātas skābenes, lokus un dilles. To visu kārtīgi samaisi, pievieno sāli pēc garšas, nobeigumā pārlej ar kefīru. (Kefīru var jaukt ar ūdeni, ja ir par treknu, vai pievienot krējumu, ja vēlies, lai zupa būtu nedaudz treknāka.) Pasniedz ar svaigu rupjmaizi!

Andalūzijas gaspačo

Gaspačo līdzinās biezai tomātu sulai.

Sastāvdaļas:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

1 kg ļoti gatavu tomātu;
100 g saziedējušas baltmaizes bez garozas;
30 ml ūdens,
1 zaļā paprika;
1 vidējs gurķis;
3 ķiploka daiviņas,
1 sīpolu, piparus,
4 ēd. k. labas olīveļļas,
2 ēd. k. vīna etiķa,
1 tējk. cukurs,
sāls pēc garšas.
Pagatavošana

Notīri tomātiem mizu, gurķim un paprikai izņem sēklas. Sīpolu sagriez 4 daļās, maizi izmērcē ūdenī. Tad visu ar blenderi vai virtuves kombainu samal vienmērīgā masā. Pasniedzot gaspačo, tam var pievienot smalki sagrieztus tomātus, gurķus, papriku vai sīpolu pēc izvēles. Garšīgi kopā ar sausiņiem.

Ar riteni uz darbu. Arī ziemā!

Ar riteni uz darbu. Arī ziemā! 1

Vai Latvija varētu kļūt par velo zemi līdzīgi kā Nīderlande? Vai pie mums maz iespējams braukt ar riteni visu gadu? Un kā komfortabli ierasties savā birojā, ja esi minies uz darbu ar riteni ziemā?

Interesantākās 2018. gada grima tendences, ko Tu vari izmēģināt jau šodien!

Interesantākās 2018. gada grima tendences, ko Tu vari izmēģināt jau šodien!

2018. gads make-up pasaulē mirdz vēl spožāk nekā iepriekšējais. Tendenču virsotnēs gozējas metālisks spīdums, gliteri un pat uz ādas uzlīmējami akmentiņi, ļaujot mums uzmirdzēt kā dārgakmeņiem. Ja ar mirdzumu un spīdumu jau esam pazīstamas kopš pagājušā gada, tad viena toņa acu ēnas, izteikti kuplas skropstas un citas aktuālākās tendences vēl jāiepazīst. Esi gatava jauniem skaistuma piedzīvojumiem? Iepazīsties ar 10 interesantākajām grima tendencēm šajā gadā!

Lasi vēl