Šoferīšu un bērnu alus

Komentāri
Šoferīšu un bērnu alus
Foto: Riga Food. Publicitātes foto.

Pie ugunskura Līgovakarā priecāsies arī Tavi bērni un dziedās Līgo dziesmu, kurā teikts: ”Alu, alu, Jāņa tēvs!”. Protams, ka alu vakara saimnieks mazajiem līgotājiem nepiedāvās, bet bērnus nedrīkst atstāt bešā. Tādēļ rūgtajam alutiņam ir ”jaunākais brālis” – miestiņš jeb kvass, kura recepti piedāvā restorāna ”Trīs naži” pavāre Kristīne Strode. Turklāt, ja negaršo alus, miestiņu var dzert arī pieaugušie. Un visbeidzot – miestiņš ir lieliska alternatīva alum, ko var baudīt arī šoferīši, kuriem viss līgotāju bars jāizvadā pa mājām.

Miestiņš

Nepieciešams:

250 g medus,
400 g rudzu maize,
2 l ūdens,
10 g raugs,
1 laims,
piparmētra un baziliks

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Pagatavošana

Apgrauzdē rudzu maizi, pieliek saberztus garšaugus, pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj, lai ievelkas. Kad atdzisis, tad nokāš. Pievieno pārējās sastāvdaļas, samaisa un atstāj siltumā. Kad parādās putas, kvass ir gatavs!

Lasi vēl