Skudru pūznis: viena no visgaršīgākajām kūkām pasaulē!

Komentāri
Skudru pūznis: viena no visgaršīgākajām kūkām pasaulē!
Foto: F64/visualhunt.com

Šo kūku dažādās variācijās visi ir iecienījuši ap Ziemassvētku laiku. Ja iepriekš nezināji šīs gardās kūkas pamatrecepti, tagad tev ir iespēja ar to “iepazīties”. Pēc tam jau sekos Ziemassvētku varianti, kas papildināti ar riekstiem, žāvētiem augļiem utt. Pats galvenais – šī kūka neprasa ne lielu laika patēriņu, ne lielus līdzekļus. 

Sastāvdaļas:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
  • kviešu milti 500 g;
  • sviests 200 g;
  • kondensētais piens 400 g;
  • 2 olas;
  • pūdercukurs 1 ēdamk.;
  • cepamais pulveris  0,5 tējk.

Sagatavošana

Izkausē sviestu un sakul to ar pūdercukuru. Pievieno olas un vēlreiz sakul. Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri. Iesijā miltus sviesta/olu masā un ātri samīci mīklu.

Izveido no mīklas bumbu, ietin pārtikas plēvē un ieliec ledusskapī uz 30 min. Pēc tam izmal to caur gaļas mašīnu. Iegūtās mīklas “desiņas” izliec vienmērīgi pa cepamo pannu. Uzkarsē cepeškrāsni uz 200 grādiem, un cep tajā mīklu apmēram 15-20 min. Kad mīkla sāk kļūt brūngana, apmaisi to.

Pēc tam mīklas ”desiņas”atdzesē un iedrupini tās tortes formā. Pievieno uzvārītu kondensēto pienu, visu samaisi un ieliec ledusskapī. Vari dekorēt ar šokolādi, kondensēto pienu. Vislabāk garšo ar rūgtu kafiju,

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Kas gan var būt vēl spilgtāks rudens vēstnesis par ķirbi? Jā, rudens tik tiešām ir klāt, un ar ķirbju piedāvājumu problēmu nav. Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas aicina izmantot šo šobrīd tik bieži sastopamo ogu baltās šokolādes un ķirbju trifeļu pagatavošanai, kas būs gards pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem.

Lasi vēl