2 komentāri
Treneris, kurš pārtiek no augiem. Simpātiskais vegāns Kristaps atklāj, ko domā par gaļēdājiem
Foto no Kristapa privātā arhīva

Kristaps Vilde ir fitnesa treneris, pasaules apceļotājs un vegāns. Jau iepriekš portāls Skaties.lv intervēja simpātisko uztura speciālisti Sintiju Katkeviču, lai noskaidrotu viņas domas par vegānismu, tagad vēlējāmies uzzināt, kāpēc vīrietis, kurš parasti asociējas ar kārtīgu maltīti, ir pilnībā atteicies no gaļas lietošanas.

Izlasi interviju ar skaisto un muskuļoto vegāni Sintiju!

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Kristap, kā izdomāji pievērsties vegānismam?

Vegānismam pievērsos vairāku iemeslu dēļ, sākot ar veselības uzlabošanu, beidzot ar ētisko aspektu. Šo viedokli ietekmēja pētījumi par vegānismu, kā pievēršanās šim ēšanas un dzīvesstilam var uzlabot cilvēka veselības faktoru un izvairīties no negatīvajām sekām, ko atstāj dzīvnieku produktu pārlieku izmantošana ikdienas uzturā. Tas bija dienas jautājums un atteicos no visiem dzīvnieku produktiem.

Kā tev šķiet – tā nav masu psihoze?

Runājot par masu efektu, ka visi seko kaut kādam jaunam trendam, daļa taisnības jau ir. Pašam daudzi pazīstami ir, kuri tam pievērsās “stila” dēļ vai, lai vienkārši nomestu lieko svaru. Bet, lielākoties, tā ir paša izvēle, kur saproti, ka dzīvība paliek dzīvība un otra iznīcināšana nepalīdzēs tev labāk dzīvot. Tas pat nav nepieciešams!

Profesora Anatolija Danilāna skarbais viedoklis par vegāniem.

Vai tava otra pusīte arī ir vegāne? Kā ar mazo atvasīti – dienās arī būs vegāns?

Runājot par vegānismu ģimenē, mēs visi esam vegāni vai saucamie “plant based”, jo dažkārt gadās iegādāties produktus, kur, nezinot, tāpat ir piena sūkalas vai olas. Mazais mums jau pirms mums bija vegāns, jo jau mazotnē spļāva gaļu ārā un atteicās to ēst. Tagad viņam ir 8 gadi un ir liels dzīvnieku aizstāvis.

Foto

Ko tu domā par cilvēkiem, kuri ēd gaļu?

Par cilvēkiem, kuri ēd gaļu neko nesaku. Gadās, ka tieši man sāk teikt par manu izvēli. Izrunāju visu, kas un kā, beigās pat paši pamēģina. Tas liecina, ka galvenā problēma ir nezināšana, kas arī noved pie šīm negācijām. Bet tas ir saprotams, pats tāds agrāk biju.

 

TOP komentāri

  • Māris
    +4 +1 -3

    Māris

    Lai taču dara savā virtuvē, ko vēlas. Bet vai ar to jābāžas pārējiem virsū?!

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Netradicionāli Annai Pannai no ”Gatavo 3”, kura ierasti mums pamāca dažādu lielāku un mazāku kūciņu pagatavošanu, šoreiz viņa prezentēs recepti ļoti viegliem un vasarīgiem augļu salātiem. Salātu pagatavošana būs ne tikai ātra, bet arī variācijas tiem var būs visdažādākās, atkarībā no tā, kādas sastāvdaļas tajā brīdī pieejamas.

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā”

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā” 1

Šonedēļ Tele2 projektā ”Gudrajā mājā” viesojās tautā iecienītais pavārs, restorāna ”Restorāns 3” šefpavārs Ēriks Dreibants. Tā kā pavārs dzīvo laukos, viņam bija īpaši noderīgi uzzināt par ”Gudrās mājas” iespējām un funkcijām. Lai pārliecinātos, ka ”Gudrā māja” darbojas arī meža biezoknī, jo tad viņa lauku māja nebūtu izņēmums.

Lasi vēl