Siltajā piektdienas vakarā pagatavo sev vēsu un atsvaidzinošu sangriju!

0 Komentāru
Siltajā piektdienas vakarā pagatavo sev vēsu un atsvaidzinošu sangriju!
Foto: Flickr

Kamēr vēl ir iespēja brīvā dabā baudīt siltos atvasaras vakarus, viena no piemērotākajām “kompanjonēm” ir atvēsinošā un mānīgi vieglā sangrija. Lūk divas receptes – alkoholiskai un bezalkoholiskai sangrijai. Pagatavo sev dzērienu un baudi silto piektdienas vakaru! 

Sangrija

Sastāvdaļas:

  • 2 pudeles sausā sarkanvīna (apm. 1 litrs katra);
  • 2 pudeles rūgta citronu sodas ūdens (apm. 400 ml katra);
  • 1 apelsīns;
  • 1 citrons;
  • cukurs;
  • ledus gabaliņi;
  • piparmētru lapas

Pagatavošana

Lielā stikla traukā sajauc vīnu ar sodas ūdeni, pievieno sagrieztus apelsīna un citrona gabaliņus. Pieliek pēc garšas cukuru, atdzesē. Dzērienu pasniedzot, to ielej glāzē pa virsu ledus gabaliņiem un izrotā ar piparmētru lapiņām.

Foto

 

Bezalkoholiskā sangria

Sastāvdaļas:

  • 2 l tumšo vīnogu sula;
  • 250 ml apelsīnu sulas;
  • 2 citronu sulas;
  • 6 nektarīni;
  • 4 apelsīni;
  • citrons.

Pagatavošana

Sagriež citronu un apelsīnu plānās ripiņās pārlej ar citronu sulu. Ieliek uz 10 minūtēm ledusskapī. Pēc tam pievieno sulas.

0 Komentāru