Komentāri
Sildi vēderu ar zupu! Lieliskas receptes tavas ēdienkartes dažādošanai
Foto: Flickr.com

Pirms gadiem piecpadsmit – divdesmit daudziem vēl spilgti atmiņā bija padomju laikam raksturīgā aina virtuvē – milzīgs katls uz plīts, kurā  vismaz uz dienām trim vai četrām uzvārīta zupa, jo situācijā, kad veikalu plauktos ir diezgan regulārs tukšums, tas bija viens no risinājumiem. Tādēļ kādu brīdi zupas daudzu ģimeņu virtuvēs nebija pārāk lielā cieņā. Tagad jau labu laiku zupa ir atkal ieņēmusi savu godam pelnīto vietu pusdienu ēdienkartē. Īpaši jau ziemas periodā nav labāka sasildīšanās veida kā nobaudīt karstu, gardu zupu. 

Vasarā aukstā zupa, ziemā – skābu kāpostu, pupiņu, frikadeļu, soļanka, harčo, dārzeņu biezeņzupa…un atkal viss no sākuma. Īstenībā, ja mērķtiecīgi “ķertos vērsim pie ragiem”, tad katru nedēļu neatkārtojoties varētu izmēģināt pagatavot kādu jaunu zupu. Varbūt sāc jau šodien? Lūk trīs ne pārāk sarežģītas receptes!

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Stjū

Anglijā iecienīta zupa jau no pašiem romiešu iekarotāju laikiem

Sastāvdaļas:

  • 500 g liellopa gaļas;
  • 200 g cūkas maltās gaļas;
  • 2 burkāni;
  • 1 sīpols;
  • 1-2 ķiploka daiviņas;
  • 1 glāze sarkano pupiņu;
  • 1 glāze zaļo zirnīšu;
  • 1 glāze pupiņas pākstīs;
  • 2 -3 kartupeļi;
  • 4 ēdamk. sojas mērces;
  • tomātu pasta;
  • sāls, melnie pipari, cukurs, paprikas pulveris, lauru lapas.

Pagatavošana

Sarkanās pupiņas un nakti iemērc, no rīta noskalo un novāri, pēc tam nokās. Liellopa gaļu katlā aplej ar ūdeni, kad sāk vārīties noputo, pievieno lauru lapas. Gaļu vāra aptuveni divas stundas, kamēr gatava. Pēc tam gatavo gaļu izņem, buljonā pievieno kubiciņos sagrieztus kartupeļus. pēc 10 minūtēm pievieno vārītās pupiņas, salmiņos sagrieztus burkānus, pākšu pupiņas, zirņus un sojas mērci. Smalki sagrieztus sīpolus apcep ar 1,5 ēdamk. tomātu pastas un pievieno zupai. 2 ēdamk. tomātu pastas kopā ar sasmalcinātu ķiploku zupai pievieno papildus. Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, pacep pannā un pievieno zupai. Pēc tam zupā ieliek smalki sagrieztu vārīto gaļu. Beigās pievieno nedaudz cukura, paprikas pulveri, sāli pēc garšas un vāra vēl 15 minūtes.

Pihelšteiners

Bieza zupa no trīs veidu gaļas.  Ļoti iecienīta Vācijā

Sastāvdaļas:

  • gaļas buljons vai karsts ūdens;
  • 600 g cūkgaļas, liellopa un vistas gaļas ( kopā);
  • 2 sīpoli;
  • 750 g kartupeļu;
  • 200 g selerijas saknes;
  • 3 burkāni;
  • viens purava kāts;
  • sāls, paprikas pulveris, buntīte pētersīļu.

Pagatavošana

Gaļu sagriež gabaliņos Sagriež dārzeņus: sīpolu – mazos kubiņos, kartupeļus un seleriju – vidēja lieluma kubiņos, burkānus – biezās ripiņās, puravu – plānos gredzenos. Katlā secīgi liec gaļu, kartupeļus un pārējos dārzeņus. Aplej ar karstu ūdeni vai buljonu tā, lai tas nosegtu gaļu un dārzeņus. Pievieno sāli un paprikas pulveri un vāra katlā ar vāku uz mazas uguns apmēram pusotru stundu. Piecas minūtes pirms gatavošanas beigām zupai pievieno sagrieztus pētersīļus.

Ar riteni uz darbu. Arī ziemā!

Ar riteni uz darbu. Arī ziemā! 1

Vai Latvija varētu kļūt par velo zemi līdzīgi kā Nīderlande? Vai pie mums maz iespējams braukt ar riteni visu gadu? Un kā komfortabli ierasties savā birojā, ja esi minies uz darbu ar riteni ziemā?

Interesantākās 2018. gada grima tendences, ko Tu vari izmēģināt jau šodien!

Interesantākās 2018. gada grima tendences, ko Tu vari izmēģināt jau šodien!

2018. gads make-up pasaulē mirdz vēl spožāk nekā iepriekšējais. Tendenču virsotnēs gozējas metālisks spīdums, gliteri un pat uz ādas uzlīmējami akmentiņi, ļaujot mums uzmirdzēt kā dārgakmeņiem. Ja ar mirdzumu un spīdumu jau esam pazīstamas kopš pagājušā gada, tad viena toņa acu ēnas, izteikti kuplas skropstas un citas aktuālākās tendences vēl jāiepazīst. Esi gatava jauniem skaistuma piedzīvojumiem? Iepazīsties ar 10 interesantākajām grima tendencēm šajā gadā!

Lasi vēl