Sievietēm viskijs garšo tikpat ļoti kā vīriešiem jeb viskija dažādā daba

1 komentārs
Sievietēm viskijs garšo tikpat ļoti kā vīriešiem jeb viskija dažādā daba

Viskija oficiālais sākums tiek datēts 15.gadsimtā, bet tā saknes meklējamas jau daudz senāk. Viskijs nes sev līdzi gadsimtiem veidotu raksturu, uzkrātus stereotipus un mazliet biedējošu tēlu, bet DIAGEO single malt viskija vēstnesis Evans Ganns (Ewan Gunn) atklāj noslēpumus un lauž stereotipus par šo skarbo dziru.

Viskijs piedāvā vienas no plašākajām garšu niansēm visu alkoholu vidū. No saldeni svaigas garšas tas var aiznest dūmakaini visstingrākajā baudījumā, tādējādi ļaujot ikvienam atrast sev tīkamu garšu. Evans Ganns gan norāda: tāpat kā ar jebkuru citu dzērienu baudīšanu, arī viskija dzeršanai ir jāuztrenē garšas kārpiņas.
Ūdens pievienošana viskijam ir viens no veidiem, kā atvērt tā smaržas kompozīciju un ļaut viskiju iepazīt smaržojot, tādējādi arī veidojot savu pieredzi. Tikai ejot caur to, ir iespējams iemīlēt un atrast savu viskiju. Vienam tā būs svaigi nopļauta zāle, citam – tikai iekosts ābols.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Nav pareizu vai nepareizu viskija dzeršanas veidu – ir jāmēģina, jāatrod savs un jādzer tā, kā vislabāk garšo. Būt atvērtam sev un nepakļauties citu noteiktajiem standartiem – tas ir veids, kā atrast ieejas durvis uz viskija pasauli. Viena no neparastākajām kombinācijām, ko baudījis viskija vēstnesis, ir viskijs ar kokosriekstu ūdeni.

Foto


Viskija dzeršanas tradīcijas ir vienlīdz spēcīgas visā pasaulē, neatkarīgi no ģeogrāfiskā novietojuma un dzimuma. Grieķija un Argentīna ir vienas no pasaulē lielākajām viskija patērētājām, kaut stereotipiski liktos, ka viskijs vairāk tiek dzerts aukstajās zemēs. Tāpat arī sieviešu un vīriešu viskija dzērēju īpatsvars ir gandrīz vienāds.
Evana ikdiena sastāv no ceļošanas, sarunām un zināšanām. Tas ir ne tikai aizraujoši, bet arī grūti, tomēr lielāko gandarījumu sniedz tie mazie mirkļi, kad nezinātājs ir ieinteresējies par viskiju un acīs parādās patīkama dzirkstelīte, kas nodod skeptisko viskija nedzērāju.

Viskija niansētā daba ļauj tam veidot saderību ar dažādiem ēdieniem. Atkarībā no viskija īpašībām tas var būt gan kā aperitīvs, gan kā piedeva austerēm vai pat tādiem saldajiem kā créme brUlée. Gaļa, zivs, dārzeņi, saldie un pat augļi – pareizajās kombinācijās tie visi rod draudzību ar īsto viskiju. Viskija dažādā būtība uzrunā arī sievietes – 40% viskija darītavu pieder sievietēm, vēstnesis lepojas atkal un atkal lauzt stereotipus un ļaut ieraudzīt viskiju pavisam citā gaismā.

TOP komentāri

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Elegants glamūrs un stilīgs roks! Kā “X Faktora” talanti Edgars Kreilis un Aivo Oskis veidoja savu skatuves tēlu?

Elegants glamūrs un stilīgs roks! Kā "X Faktora" talanti Edgars Kreilis un Aivo Oskis veidoja savu skatuves tēlu?

Pasaules slavenajā mūzikas šovā “X Faktors” sevi spilgti pieteikuši vairums Latvijas dziedošo talantu. Kāpt uz skatuves, visnotaļ, palīdz ne vien draugu un ģimenes atbalsts, bet arī drosme un pārliecība – šajā jautājumā dziedātājiem atbalstu sniedz iepirkšanās centrs “Domina Shopping”, kā arī stiliste un modes dizainere Indra Salceviča.

Lasi vēl