Siera kūkas burciņā un lavašs ar dažādiem pildījumiem. Gatavo 3 neatkārtojamās receptes

Pievienot komentāru
Siera kūkas burciņā un lavašs ar dažādiem pildījumiem. Gatavo 3 neatkārtojamās receptes
Foto: publicitātes foto

Šoreiz Gatavo 3 meitenes raidījumā piedāvā receptes ēdieniem, kuri var “pārciest” garu un ilgstošu braucienu ar divriteni. Ja tavos vasaras plānos ir paredzēts ceļojums ar šo transporta līdzekli, tad noskaties svētdien, 24. jūlijā, plkst.9:25 kanālā TV3, raidījumu Gatavo 3 mežā. 

Siera kūka burciņā

Foto: publicitātes foto

Foto: publicitātes foto

Sastāvdaļas:

  • 100 g cepumu;
  • 40 g sviesta;
  • 180 g klasiskā krēmsiera;
  • 50 g cukura;
  • 1 tējkarote kukurūzas cietes;
  • sēkliņas no ½ vaniļas pāksts;
  • 60 ml skābā krējuma;
  • 1 ola;
  • 4 burciņas;
  • 8 ēdamkarotes ievārījuma.
Pagatavošana

Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 °C temperatūrai. Burciņas no iekšpuses iesmērē ar nedaudz sviestu. Mazā katliņā kausē sviestu. Tikmēr sasmalcina cepumus. Izkausētajam sviestam pievieno cepumus un rūpīgi samaisa visu kopā. Cepumu masu ber burciņās un kārtīgi nopresē ar karoti vai pirkstiem. Lielā bļodā saputo sieru, kamēr tas ir krēmīgs un viendabīgs. Pievieno cukuru, kukurūzas miltus un sēkliņas no vaniļas pāksts. Iemaisa skābo krējumu.. Masā iekuļ olu Cep krāsnī ~ 40 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē un liek virsū pa 2 ēdamkarotēm ievārījuma katrā burciņā.

Piknikvrapi

Foto: publicitātes foto

Foto: publicitātes foto

Veģetārais vraps

Sastāvdaļas:

  • 150 g mīksta kazas siera;
  • 1 avokado;
  • 2 saujas spinātu;
  • Sauja redīsu digstu;
  • 2 mazi vai viens liels gurķis;
  • 7 novārītas paipalu oliņas;
  • 1 apaļš lavašs.

Pagatvošana

Avokado nomizo un sagriež šķēlītēs, gurķus tāpat. Olas pārgriež uz pusēm vai 4 daļās. Uz izklāta lavaša uzsmērē krēmsieru, pārber ar redīsu dīgstiem. Vienmērīgi izkārto spinātus, tad gurķi, avokado un visbeidzot paipalu oliņas. Satin ciešā rullī un visu ietin folijā. Ļauj vēsumā garšām savilkties.

Vraps ar vistu

Sastāvdaļas:

  • 1 vistas fileja;
  • 1 ķiplokdaiviņa;
  • sāls un pipari;
  • 1 citrons;
  • 150 g grieķu jogurta;
  • 50 g cietā siera;
  • 50 g spinātu;
  • 1 ēdamkarote medus.
Pagatavošana

Vistas fileju iemarinē ar citronu sulu, 1 sasmalcinātu ķiploka daiviņu, sāli un pipariem. Ļauj ievlikties 20-30 minūtes. Pannā uzkarsē eļļu un no abām pusēm apcep fileju. Ja gaļa vēl viducī nedaudz sarkana, uzlej pāris ēdamkarotes ūdens un vēl nedaudz pasautē. Tad gaļu atdzesē.Uz lavaša smērē biezu jogurtu, izkārto spinātus, pārkaisa ar rīvētu cieto sieru. Tad izkārto šķēlītēs sagrieztu vistas fileju. Pārlej ar medu un pārrīvē miziņu no ½ citrona. Pārslaka arī nedaudz citrona sulas. Satin ciešā rullī un visu ietin folijā. Ļauj vēsumā garšām savilkties

Foto

Neparastais vraps

Sastāvdaļas:

  • 100 g vītināta prošuto šķiņķa;
  • 3 ēdamkarotes aveņu ievārījuma;
  • 50 g citā sierra;
  • 150 g rikotas;
  • 50 g rukolas;
  • 1 lavašs.
Pagatavošana

Uz izklāta lavaša bagātīgi uzziež rikotas sieru. Pārrīvē pāri cieto sieru un izklāj vienmērīgi rukolas lapiņas. Visam pa virsu kārto šķiņķi, kam uzpilina viscaur aveņu ievārījumu. Satin ciešā rullī un visu ietin folijā. Ļauj vēsumā garšām savilkties