Sezonas gardums – plūmes! Pagatavo plūmju tarti

Komentāri
Sezonas gardums – plūmes! Pagatavo plūmju tarti

Viens no gardumiem, kas nāk prātā, domājot par rudeni, viennozīmīgi ir plūmes. Tās, kas dārzā aug, tās, kuras vietējā tirdziņā tirgo tantītes. Plūmju ir tik, cik uziet. Nu tad, izmantosim tās lietderīgi!

Sastāvdaļas

Plūmju tartes pamatnei
  • 1 ½ gl. miltu
  • 2 ēdk. cukura
  • 1 tējk sāls
  • 300g auksta margarīna
  • 1/3 gl. auksta ūdens
Pildījumam
  • 12-15 plūmes (tenisa bumbas lielumā)
  • 3 ēdk. cukura + 1 tējk. vaniļas cukura
  • ½ tējk. kanēļa
  • 2 ēdk. kartupeļu cietes

Pagatavošana

Miltus, cukuru un sāli sajauc lielā bļodā. Pievieno margarīnu sīkos kubiciņos un maisa.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Pievieno aukstu ūdeni un vēlreiz samaisa. Mīklu nedrīkst pārmaisīt, tai jāizskatās nevienmērīgai, ar margarīna kunkulīšiem.

Kad tā gatava, saveļ pikā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī. Kamēr mīkla atdziest, gatavo pildījumu.

Plūmes sagriež gareniski. Tās liek bļodā, pārkaisa ar cukuru, kanēli un kartupeļu cieti.

Samaisa un liek pastāvēt 20 min, līdz plūmes sāk suloties.

Auksto mīklu izņem no ledusskapja un izrullē to. Pēc tam uzmanīgi ieklāj mīklu veidnē.

Uz mīklas izkārto plūmju šķēlītes, lai tās nedaudz pārklāj viena otru, sākot no veidnes ārējās malas.

Kamēr cepeškrāsns uzsilst līdz 180°, pīrāgu tur ledusskapī.

Pirms likšanas krāsnī, pārlej daļu no atlikušās plūmju sulas.

Cep apm. 20 minūtes, līdz pamatne paliek zeltaina, bet plūmēm pārlietā sula sāk sabiezēt.

Atdzesē un pasniedz ar saldējumu vai vaniļas mērci.

Atceries! Mīklas sastāvdaļām obligāti jābūt aukstām.

Lai labi garšo!

Foto: gardās un rudenīgās plūmes

Lasi vēl