Sams vai līdaka ar brūklenēm un medu

Komentāri
Sams vai līdaka ar brūklenēm un medu

Kāpēc gan lai šo jauko dienu neaizvadīt, gatavojot gardu maltīti kopā ar Gatavo 3 metenēm – Līvu, Annu un Lindu? Tieši Linda būs tā, kas piepildīs lomu ar gardu brūkleņu un cidoniju pildījumu.

Sastāvdaļas

  • 1 sams (~ 700 g) vai 1 līdaka (~ 1 kg)
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 100 g brūkleņu
  • 2 tējkarotes medus
  • 3 cidonijas
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 2 zariņi diļļu

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 185 °C temperatūrai.
  2. Cidonijas sagriež nelielos gabaliņos un iecukuro.
  3. Zivi noskalo un iztīra. Zivs iekšpusi apsāla.
  4. Ķiploka daiviņas smalki sakapā un sajauc ar brūklenēm, cukurotajām cidonijām un medu. Zivi ietin samitrinātā cepampapīrā un liek cepties krāsnī ~ 20 minūtes.
  5. Pasniedz siltu kopā ar ķirbju, ābolu un pastinaku biezeni.

Lasi vēl