Saldo kartupeļu zupa – sāļš ar saldu

Komentāri

Vaniļa, tāpat kā citas garšvielas, patiesībā garšo rūgti. Tādēļ nav nekas pārsteidzošs to pivienot sāļajiem ēdieniem. Gatavošanas šova Gatavo 3 virtuves saimniece Līva dalās ar saldo kartupeļu zupas recepti.

Sastāvdaļas:

1 kg saldo kartupeļu, 2 sīpoli, 2 daiviņas ķiploku, 1,5 cm mizota ingvera gabaliņa, 1 l ūdens, 2 kubiņi laba buljona, 1 vaniļas pāksts, pāris daiviņas laima (pēc garšas), eļļa cepšanai, sāls.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Pagatavošana:

Sīpolus sagriež mazos gabaliņos un cep uz vidējas liesmas, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Sarīvē ingveru uz mazās rīves un pievieno sīpoliem kopā ar sakapātiem ķiplokiem, pacep vēl pāris minūtes. Saldos kartupeļus nomizo, sagriež nelielos kubiņos un liek katlā, pārlejot ar karstu ūdeni vai buljonu. Vāra ~ 15 minūtes, līdz kartupeļi mīksti. Pievieno vairākas šķipsnas sāls, un blendē zupu, līdz tā iegūst zīdainu tekstūru. Vaniļas pāksti pārgriež gareniski uz pusēm, izņem sēkliņas un pievieno zupai, vēlreiz sablendē, pievienojot vēl sāli, ja nepieciešams, vai laima sulu skābumam.

Lasi vēl